Sulaikyti penki nelegalai iš Vietnamo

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė penkis, įtariama, Vietnamo piliečius, neteisėtai perėjusius valstybės sieną.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 37 nelegalus iš Vietnamo.<br>Pasieniečių nuotr.
Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 37 nelegalus iš Vietnamo.<br>Pasieniečių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:31 AM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), anoniminis pranešimas apie Vilniaus rajone pastebėtus įtartinus asmenis buvo gautas antradienį.

Informuoti budintys pasieniečiai pastebėjo ir sustabdė keliu Dainava - Medininkai ėjusius penkis asmenis. Iki kelių purvinomis kelnėmis vilkėję keturi vyrai ir moteris iškart pasirodė įtartini, o po patikrinimo paaiškėjo, kad nė vienas jų neturi asmens dokumentų.

Patys sulaikytieji prisistatė nepilnamečiais Vietnamo piliečiais, tačiau šią informaciją patikrins tyrimą atliekantys VSAT pareigūnai.

Po apklausos keturi vyrai buvo uždaryti į areštinę, o su jais kartu keliavusi moteris laikinai saugoma Vilniaus rinktinėje.

Pastaraisiais metais jau yra pasitaikę, kai pasieniečių sulaikyti dokumentų neturėję nelegalai iš Vietnamo taip pat prisistatydavo nepilnamečiais, tačiau paaiškėdavo, kad užsieniečiai meluodavo. Manoma, kad taip apsimetinėjama siekiant išvengti baudžiamosios atsakomybės ir norint nepatekti į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje, kur nelegalams taikomi griežti apribojimai.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 37 nelegalus iš Vietnamo: 31 vietnamietis buvo sustabdytas prie sienos su Baltarusija, dar 6 užsieniečiai sulaikyti bebandantys išvykti į Lenkiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.