Mergaitę kretingiškis tvirkino nuo mažų dienų

Pedofilija apkaltintas 39 metų kretingiškis Darius Savickas nuteistas kalėti šešerius metus. Pamačiusi iš teismo salės išvedamą surakintą vyriškį jo motina susvyravo ir nualpo.

Pedofilo motina, išvydusi sūnų su antrankiais, teisme neteko sąmonės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pedofilo motina, išvydusi sūnų su antrankiais, teisme neteko sąmonės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Aug 9, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:31 AM

Anksčiau neteistas, staliumi dirbantis D.Savickas ikiteisminio tyrimo metu nebuvo suimtas.

Vakar atvykęs į Klaipėdos apygardos teismą be jokių daiktų kretingiškis tikriausiai nesitikėjo keliauti į belangę.

Sukniubo koridoriuje

Paskelbus nuosprendį už mažamečio vaiko tvirkinimą ir priekabiavimą nuteistas D.Savickas buvo suimtas teismo salėje, rašo „Lietuvos rytas“.

Nuteistojo motina, išvydusi pareigūnų išvedamą surakintą sūnų, neteko sąmonės. Atvykę medikai galvą susitrenkusią moterį išvežė į ligoninę.

Prieš tai teismo patalpų koridoriuje ant grindų sukniubusios moters puolė gaivinti ir jos marti, kurios dukterį iš pirmosios santuokos nuo mažumės tvirkino su ja susituokęs D.Savickas.

Motina negalėjo patikėti

Teisme kretingiškis nepripažino dėl pedofilijos jam pareikštų kaltinimų. Nuteistojo motina irgi negalėjo patikėti, kad prieš 8 metus dviejų svetimų vaikų patėviu tapęs D.Savickas vieną savo podukrą tvirkino nuo mažų dienų ir liovėsi tik tuomet, kai mergaitei sukako šešiolika metų.

„Darius su ta moterimi gyveno 16 metų. Rūpinosi šeima, darė viską, kad jai būtų geriau”, – šiek tiek atsigavusi braukdama ašaras kalbėjo D.Savicko motina.

Reikalavo sužadinti geismą

Kretingiškis pateko į teisėsaugos akiratį po to, kai prabilo jo pilnametystės sulaukusi podukra. Mergina papasakojo, kad patėvis ją tvirkino nuo trejų metų. Fotografuodavo nuogą, kai ji maudydavosi vonioje.

Kai mergaitė paūgėjo, D.Savickas ėmė prie jos glaustytis, grabalioti, reikalaudavo, kad ir ji elgtųsi panašiai – sužadintų jam geismą.

Tačiau nenustatyta, kad vyras būtų lytiškai prievartavęs savo podukrą.

Suabejoję nukentėjusiosios, kuri dabar jau pilnametė, parodymais, tyrėjai pasiūlė jai savo noru atlikti teismo medicinos psichiatrinę ekspertizę.

Medikai nustatė, kad mergina yra sveika ir nefantazuoja.

Bylą nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas pripažino, kad mergaitė ilgą laiką buvo tvirkinama ir lytiškai prievartaujama.

Mergaitė susirgo depresija

Išsiskyrusi su pirmuoju vyru savo dviejų kambarių bute su D.Savicku gyvenanti motina apie tai nieko nežinojo. Nedrįsdama niekam prasitarti apie patėvio veiksmus jos duktė tyliai kentėjo, o vėliau susirgo depresija.

Susirašinėdama su draugais elektroninėmis žinutėmis mergina parašė, kad susirgo dėl nedorų patėvio veiksmų. Dukters laišką kompiuteryje pastebėjusi motina ėmė su ja kalbėtis. Tik tada duktė atsivėrė.

Teismas D.Savickui skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę nustatęs, kad vyras namuose daug kartų tvirkino, lytiškai prievartavo savo podukrą, baugino ją, todėl užguita mergaitė ilgai tylėjo.

D.Savickas dar gali apskųsti nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.