Žmogų automobiliu užmušęs ir pasprukęs vyras pasidavė policijai (papildyta)

Vilniaus pareigūnai metė dideles pajėgas tam, kad surastų vairuotoją, kuris antradienio vakarą užmušė žmogų. Buvo paskelbta bėglio paieška, tačiau pareigūnams ilgai laukti nereikėjo. Trečiadienį priešpiet į Kelių valdybą įtariamasis bėglys atėjo pats.

Nelaimė įvyko antradienio vakarą Vilniuje, Buivydiškių gatvės ir Laisvės prospekto sankryžoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Nelaimė įvyko antradienio vakarą Vilniuje, Buivydiškių gatvės ir Laisvės prospekto sankryžoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 14, 2013, 3:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:55 PM

Nelaimė įvyko antradienio vakarą Vilniuje, Buivydiškių gatvės ir Laisvės prospekto sankryžoje. Prie pėsčiųjų perėjos mirtinai partrenkęs senyvą vyrą, vairuotojas iš įvykio vietos paspruko.

Tai, kad pas policijos pareigūnus prisistatė tikrai iš šiurpios avarijos pabėgęs žmogus, portalui lrytas.lt patvirtino Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius: „Galime tai patvirtinti. Pirmoje dienos pusėje jis pats atvyko į valdybą. Automobilis, kuriuo jis važiavo, taip pat yra žinomas. Daugiau apie tą žmogų skelbti negalime“.

Policijos atstovo teigimu, žmogų partrenkė jaunas vyras. Ar jis tuo metu buvo blaivus, sunku pasakyti. Juolab, kad pareigūnams jis prisistatė tik šiandien. 

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Linas Gružas teigė, kad įtariamajam vyrui yra apie dvidešimt metų: „Žmogus jaunas, peržengęs dvidešimt metų. Pristatė pats – gal čia tėvų įtaka“.

Padaręs nusikaltimą vyras namo negrįžo ir ten nenakvojo. Į policiją jis atvyko pėsčias, ne automobiliu. Įtariamojo bėglio automobilis buvo žinomas jau vakar. Tuomet buvo paskelbta jo paieška.

Ar buvo išgėręs - neaišku

Tai, kad žmogus pats prisistatė policijai, nėra lengvinanti aplinkybė.

„Lengvinančia aplinkybe galima laikyti prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi. Tačiau veiksmus reikia vertinti nuo pat pradžių – iš karto po įvykio. Pasišalinimas iš įvykio vietos leidžia abejoti tikruoju nuoširdumu“, – sakė prokuroras.

L.Gružas sutiko, kad įkliūti neblaiviam, teisine prasme, yra blogiau nei pabėgti. Ar dėl to vairuotojas ir pabėgo, vertinti sunku.

„Be abejonės atsakomybė daug griežtesnė. Nes pasišalinus iš įvykio, girtumą turi įrodyti jau kitaip – be kraujo tyrimo. Turime remtis liudytojų parodymais, tačiau jie iš dalies objektyvūs“, – sakė L.Gružas.  

Už tokį nusikaltimą gresia iki aštuonerių metų įkalinimo bausmė. Jeigu įvykis padaromas esant neblaiviam, gresia nuo trejų iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Tik šiuo atveju nustatyti, ar žmogus buvo blaivus, praktiškai neįmanoma. Objektyviausias yra kraujo tyrimas. Mėginys buvo paimtas tik trečiadienio rytą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?