Švenčionėliuose pareigūnus bandė papirkti neblaivus dviratininkas

Švenčionėliuose pareigūnus

Policija teigia, kad dviračius vairuojantys neblaivūs asmenys klaidingai mano, kad tai nėra didelis Kelių eismo taisyklių pažeidimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policija teigia, kad dviračius vairuojantys neblaivūs asmenys klaidingai mano, kad tai nėra didelis Kelių eismo taisyklių pažeidimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 16, 2013, 3:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:12 PM

Ketvirtadienį apie 13 val. 20 min. policijos komisariato pareigūnai Partizanų gatvėje sulaikė neblaivų dviratininką 65-metį V.B. Pareigūnai jam nustatė 2,36 promilių girtumą.

V.B., siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, pareigūnams jų darbo kabinete siūlė 50 litų kyšį. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Policija teigia, kad dviračius vairuojantys neblaivūs asmenys klaidingai mano, kad tai nėra didelis Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

„Dviratininkas yra lygiateisis eismo dalyvis, kaip ir automobilio vairuotojas, todėl jis privalo būti blaivus: vinguriuodamas po važiuojamąją dalį, neprognozuojamai elgdamasis, jis kelia pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams“, - sako policija.

Neblaiviems dviratininkams gresia ir nemenkos baudos: jei nustatomas lengvas girtumo laipsnis (nuo 0,41 iki 1,5 promilės), gresia bauda nuo 300 iki 500 litų. Jei nustatomas vidutinis ar sunkus girtumo laipsnis, piniginę teks paploninti nuo 500 iki 700 litų Švenčionėliuose pareigūnus bandė papirkti neblaivus dviratininkas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.