Baltarusijos kelių erelis Lietuvos pareigūnams rodo špygas

Lietuvos keliais gegužę lakstė prabangus „Maserati“ iš Baltarusijos, leistiną greitį viršydamas 117 km/val. Pareigūnams tąkart nepavyko nustatyti vairuotojo – moteris, kuriai priklauso automobilis, atsisakė atskleisti jo tapatybę. Netrukus Baltarusijos automobilistų forume „Racing.by“ atsirado intriguojanti diskusija, kurią užvedė dalyvis, pasivadinęs Berg. Baltarusis pasigyrė, kad Lietuvoje buvo sučiuptas lekiantis 269 km/val. greičiu.

Lietuvos keliais gegužę lakstė prabangus „Maserati“ iš Baltarusijos, gerokai viršijęs leistiną greitį.<br>LKPT nuotr.
Lietuvos keliais gegužę lakstė prabangus „Maserati“ iš Baltarusijos, gerokai viršijęs leistiną greitį.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė, Sigita Purytė

Aug 19, 2013, 6:08 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:56 PM

„Kas leidžiama Jupiteriui, neleidžiama jaučiui“, - skelbia forumo dalyvio parašas. Kaip antrą parašą jis įsidėjęs F.Nietzsches citatą - „Kas manęs nenužudo, padaro mane stipresnį“.

Vyras liepos 1 dieną užvedė temą apie greičio matuoklius Lietuvoje ir pasipasakojo, kaip mūsų šalyje pažeidinėjo Kelių eismo taisykles. Netrukus užsimezgė gana dalykiškas, žargono prieskoniais pagardintas pokalbis - Berg pasiūlė kam nors kitam prisiimti jo kaltę ir netekti vairuotojo teisų vietoj jo. Už pinigus, žinoma.

Įspėjo dėl lietuviškų greičio matuoklių

„Daugelis rusų ir baltarusių ignoruoja stacionarius greičio matuoklius. Atseit, kur jie atsiųs baudą, jeigu numeriai užsienietiški?

Būkite atsargūs. Jeigu anksčiau buvo galima įkliūti, tik jeigu tave sustabdė policijos automobilis, dabar yra kitaip.

Tiesa, tai galioja tik ypač talentingiems pažeidėjams, bet visgi“, - greičio mėgėjus apie Lietuvoje tykančius pavojus įspėja Berg.

Toliau pasakoja, iliustruodamas savo patirtimi, ir prisipažįsta Lietuvoje sugautas važiavęs 269 km/val. greičiu.

„Paieškos grupė pasieniečių klausinėja, kas tuo automobiliu įvažiavo į Lietuvos teritoriją ir kas išvažiavo. Ir, turėdami tą informaciją, sudaro fizinių asmenų, kuriuos reikia sustabdyti įvažiuojant ir išvažiuojant, sąrašą. Net jeigu tu važiuoji kita mašina. Tavęs pasienyje paprašo pavažiuoti į šoną ir palaukti, kol atvyks policija. Paaiškėjo, kad man 4 kartus turėjo būti atimtos teisės. Teises pasiėmė.

Nuo vieno karto tokių dalykų nebūna. Aš turiu šešis pažeidimus per vieną dieną, ir maksimalus pažeidimas – 269 km/val.“, - aiškina jis.

Nesavanaudiški patarimai

Vėliau Berg pasigiria, kad teises pavyko atgauti, ir išdidžiai atsikerta „prasčiokams“, kurie bando jį pulti forume.

„Daugiau nei juokinga stebėti, kaip prasčiokams normalus gyvenimas atrodo puikavimasis, o nesavanaudiškas noras pasidalyti naudinga informacija kažkam atrodo narcisizmo forma.

Beje, teises šiandien advokatui grąžino per 5 minutes, priežasties nerašysiu, kad neapkaltintų puikavimusi“, - rašo liepos 2 dieną.

Gudruolis pateikia porą nesavanaudiškų patarimų, kaip Lietuvoje sėkmingai pažeidinėti Kelių eismo taisykles:

„1. Patys policininkai sakė – jeigu reikia lėkti, nusiimk priekinius numerius. Ypač naktį. Bauda už tai – 50 litų, bet ir tai, jeigu pagaus. Bet aš asmeniškai tingiu. Nors jeigu, pavyzdžiui, vėluoji, skubi, tai – variantas.

2. Kameroje nesimato, kas prie vairo. Tiksliau, matosi labai aiškiai, bet įrodyti sunku. Todėl galima paprasčiausiai už pinigus atvesti žmogų, kuris pasakys, kad sėdėjo prie vairo, ir neteks teisių vietoj tavęs.“

Ir iš karto priduria: „Beje, gal kas norėtų?“

Už dieną be teisių – 5 doleriai

Forumo dalyvis Berns susidomi: „Kiek pinigų siūlai? 5 dolerius už 1 atėmimo dieną“.

Kitas dalyvis, pasivadinęs ARTEM999, pataria: „RB („Racing.by“. - Red.) yra žmogus, kuriam atimtos teisės. Jeigu reikia, rašyk“.

„Tas žmogus lietuvis?“ - susidomi lietuviškų kelių erelis. O pirmojo dalyvio pasitikslina: „Tai tu save ar Tanią siūlai?“

„Tavo užpakalį. 5 baksai už atėmimo dieną“, - atrašo Berns.

ARTEM999 parašo, kad jo siūlomas žmogus – baltarusis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje.

„Mažų mažiausiai jis turėjo būti tuo metu Lietuvos teritorijoje. Tai gali patikrinti. Jeigu taip – tai visai įmanoma“, - atrašo „erelis“. Paaiškėja, kad baltarusis pastaruosius du mėnesius gyvena Baltarusijoje.

„Tada tikrai ne. Tik baudžiamojo straipsnio man betrūktų“, - atrašo Berg.

Tęsiasi derybos su dalyviu, kuris pasiūlė už pinigus prisiimti „erelio“ kaltę. „5 baksai per dieną – aišku, sunkiai, bet pavežčiau“, - rašo Berg.

Ar sandoris įvyko, iš susirašinėjimo forume lieka neaišku.

„Maserati“ vairuotojas - tas pats Berg?

Rugpjūtį „Racing.by“ forumo vartotojai ima cituoti portale lrytas.lt pasirodžiusį straipsnį apie Lietuvos keliais beprotišku greičiu laksčiusį baltarusišką „Maserati“, suranda perspausdintą žinią rusų kalba rašančiame portale kp.by. Peršasi išvada, kad forumo dalyviai žino, jog paslaptingasis „Maserati“ vairuotojas – jų bičiulis Berg.

„Ne na, Berg tiesiog žvaigždė!“, - įkėlęs nuorodą į kp.by straipsnį, žavisi forumo dalyvis haiko.

Forumo dalyviai susirūpina, kad Berg trina žinutes, kuriose gyrėsi savo „žygdarbiais“ Lietuvoje ir dalijo patarimus, kaip išsisukti nuo bausmės už greičio viršijimą, pradingusi ir pati tema. Vienas sugeba atkapstyti kai kurias žinutes ir iš naujo pacituoti.

„Internete jau pasirodė gandai, kad automobiliu važinėja baltarusių įmonės, gaminančios čiužinius, direktorius, bet šie gandai nepasitvirtino“, - cituoja dalyvis Boroda ir pašaipiai komentuoja: „Ggg!!!“

Iš forumo galima suprasti, kad tikroji Berg pavardė ir vardas - Yury Pukhkyy.

Automobilių entuziastas, susijęs su Rusija ir Baltarusija, Yury Pukhkyy dažnai dalyvauja įvairiose varžybose Lietuvoje. Jam priklauso Vilniuje, Tuskulėnų gatvėje registruota įmonė „BergHouse“, užsiimanti nekilnojamuoju turtu.

Kad Yury Pukhkyy ir Berg gali būti susiję, rodo ne tik šiam asmeniui priklausančios įmonės pavadinimas.

Racing.by forume Berg atsiliepia, kai kitas dalyvis į jį kreipiasi „Jurijau“, ir atsako, ko klaustas. „Jurijumi, Jura“ Berg forume vadinamas ne kartą.

Panašu, kad forume Berg turi priešų - iš jų žinučių susidaro aiškus įspūdis, kad žygdarbiais Lietuvos keliuose prisigyręs Berg ir verslininkas bei lenktynininkas Yury Pukhkyy – tas pats asmuo.

Dalyvis, pasivadinęs Yury Pukhkyy Berg, sausį sukuria temą „Įdomiausi dalykai apie mane forume“ ir įkelia keletą nuorodų. Čia pat atrašo pats Berg.

Dalyvis (-ė), akivaizdžiai nedraugiškas Berg, pasivadinęs Marseillaise, sukuria temą „Berg Lietuvoje“ ir nurodo Y.Pukhkyy priklausančios įmonės pavadinimą - UAB „BergHouse“.

Pokalbį atidėliojo

Įmonę „BergHouse“ Lietuvoje jis su partnere įkūrė prieš beveik pusantrų metų. Y.Pukhkyy nurodomas kaip įmonės direktorius. 

Žurnalistei pabandžius paskambinti įmonės telefonu, jis iš pradžių buvo išjungtas. Po kelių dienų atsiliepęs vyras patvirtino, kad yra Yury Pukhkyy.

„Iš kur gavote mano numerį?“ - sužinojęs, jog žurnalistė domisi juo ir „Maserati“ pažeidimais Lietuvoje, suskubo klausti verslininkas.

Vėliau jis paprašė paskambinti už 4 valandų, paskui ir vėl atidėjo pokalbį valandai. Galiausiai visai neatsiliepė į skambučius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?