Už nelegalias cigaretes pasvalietis neteko laisvės ir 77 tūkstančių litų

Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis siekiant išvengti mokesčių sumokėjimo Pasvalio rajono Pumpėnų miestelio 41 metų gyventojas G. V. nuteistas trejų metų laisvės atėmimu.

Automobilyje kartu su nelegaliomis prekėmis taip pat buvo saugomi daugiau kaip keturi tūkstančiai litų, kurie po nuosprendžio įsiteisėjimo bus skirti priteistam civiliniam ieškiniui atlyginti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Automobilyje kartu su nelegaliomis prekėmis taip pat buvo saugomi daugiau kaip keturi tūkstančiai litų, kurie po nuosprendžio įsiteisėjimo bus skirti priteistam civiliniam ieškiniui atlyginti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:33 PM

Teismas patenkino Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro, gynusio viešąjį interesą, civilinį ieškinį ir iš kaltinamojo valstybės naudai priteisė 77 tūkstančius 359 litų.

Per trumpą laiką – beveik per vieną mėnesį – kvalifikuotai ir profesionaliai ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai atskleidė pavojingą šalies ekonomikai šešėlinio verslo nusikalstamą veiką.

G. V., neteisėtai įgijęs daugiau kaip 12 tūkstančių įvairių rūšių cigarečių pakelių, nepaženklintų banderolėmis, šias prekes saugojo Panevėžio mieste nuomotose patalpose, dalį iš jų laikė namuose ir automobilyje.

Automobilyje kartu su nelegaliomis prekėmis taip pat buvo saugomi daugiau kaip keturi tūkstančiai litų, kurie po nuosprendžio įsiteisėjimo bus skirti priteistam civiliniam ieškiniui atlyginti.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro teigimu, anksčiau už tas pačias nusikalstamas veikas baustas kaltinamasis vėl buvo neteisėtai įgijęs akcizais apmokestinamų prekių, kurių vertė kartu su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 97 tūkst. litų – yra viršijanti įstatymų numatytą 250 minimalių gyvenimo lygių sumą.

Teismas nusprendė, kad iš ankstesnio teistumo kaltinamasis teigiamų išvadų nepadarė, todėl paskyrė jam laisvės atėmimo bausmę.

Baudžiamajame kodekse už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 minimalių gyvenimo lygių dydžio sumą, numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.