Už nužudymą teisiami vyras ir žmona

Sutuoktinius iš Švenčionėlių 25 metų Rasą Subočienę ir jos vyrą 39 metų Jevgenijų Subočių į teisiamųjų suolą atvedė greitieji kreditai.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 20, 2013, 12:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:40 PM

Bendrovėje „Švenčionėlių keramika“ dirbęs J.Subočius ir individualioje įmonėje dirbusi jo žmona 2011 metais greituosius kreditus po kelis šimtus litų imdavo iš įvairių kredito bendrovių. Tačiau sutuoktiniai juos ėmė ne savo, o dviejų savo pažįstamų moterų vardu.

Bylos duomenimis, kaltinamieji panaudojo J.Ch. asmens tapatybės duomenis ir jos vardu paėmė 15 tūkst. 650 litų.

Subočiai naudojosi ir A.K. asmenybės tapatybės bei elektroninės mokėjimo kortelės duomenimis bei neteisėtai įgijo daugiau kaip 21,5 tūkst. litų. Įgiję pinigus, jie moterį nužudė, kad ši nepraneštų apie įvykdytus nusikaltimus teisėsaugos institucijoms.

Prokuratūros teigimu, tai buvo labai gerai suplanuota žmogžudystė su detaliai apgalvotais atsitraukimo keliais.

Vyrui ir žmonai pareikšti kaltinimai ne tik dėl nužudymo, bet ir dėl sukčiavimo.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas nužudymo bylos nepradėjo nagrinėti dėl teisėjos ligos. Teisme buvo sprendžiamas klausimas, ar teismo proceso pradžios sutuoktiniai gali laukti laisvėje. Šiuo metu vyras ir žmona yra suimti.

R.Subočienė teismo prašė leisti jai grįžti namo pas mažamečius vaikus, kuriais dabar rūpinasi seneliai. Moteris turi kur gyventi ir nuo teismo žadėjo nesislėpti. Jei šis jos prašymas nebus išpildytas, R.Subočienė teismo prašė leidimo bent pasimatyti su vaikais.

Jos vyras J.Subočius į laisvę nesiveržė. „Tai palieku spręsti teismui“, - trumpai atsakė vyras.

Abu sutuoktiniai anksčiau jau buvo teisti. Už šiuos nusikaltimus kaltinamiesiems gresia griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.