Pasienyje su Lenkija sulaikyti nelegalai iš Gruzijos

Vairuotojas po apklausos paleistas.

Šiemet VSAT pareigūnai įvairiose šalies vietose iš viso sulaikė 111 Gruzijos piliečių, neteisėtai buvusių šalyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Šiemet VSAT pareigūnai įvairiose šalies vietose iš viso sulaikė 111 Gruzijos piliečių, neteisėtai buvusių šalyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 12:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:11 PM

Antradienį ryte VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai patikrino krovininių automobilių stovėjimo aikštelę, esančią buvusio Kalvarijos kontrolės punkto prieigose. Čia laikinai sustoja tolimaisiais reisais įvairius krovinius gabenantys vilkikai, kurių vairuotojai privalo ilsėtis nustatytą valandų skaičių.

Pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į įtartiną asmenį, vaikštinėjusį aikštelės teritorijoje, bei nusprendė jį patikrinti. Paaiškėjo, kad lietuviškai nekalbantis vyras neturi jokių dokumentų. Jis prisistatė 37 metų Gruzijos piliečiu.

Po apklausos užsienietis uždarytas į areštinę, o VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

To pačios dienos vakare Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Marijampolė - Suvalkai patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Golf“ vokiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną vairavęs 37 metų Gruzijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė savo vardu išduotą pasą, kuriame buvo galiojanti Šengeno viza, suteikianti teisę užsieniečiai legaliai būti bendrijos erdvėje. Tvarkingi buvo ir transporto priemonės registracijos dokumentai. Tačiau patikros metu paaiškėjo, kad mašinos keleivis, 31 metų Gruzijos pilietis, Lietuvoje yra nelegaliai - vyro pase nebuvo Šengeno vizos.

Užsienietis uždarytas į areštinę, o tolesnes įvykio aplinkybes, pasak VSAT pranešimo, aiškinsis ikiteisminį tyrimą pradėję Lazdijų rinktinės pareigūnai.

Vairuotojas po apklausos paleistas.

Dar tris nelegalus iš Gruzijos pasieniečiai sulaikė vienoje Lazdijų miesto degalinėje.

Čia VSAT pareigūnai patikrino stovėjusį mikroautobusą „Opel Movano“. Jį vairavusio ir į Berlyną keleivius vežusio 22 metų Lietuvos piliečio dokumentai buvo tvarkingi.

Nepriekaištingi buvo ir pasieniečiams pateikti mikroautobuso keleivių - keturių lietuvių ir vokiečio - dokumentai. Tačiau 28, 29 ir 38 metų vyrų turėtuose Gruzijos piliečių pasuose nebuvo Šengeno vizų.

Šiai trijulei pasieniečiai neleido tęsti kelionės. Gruzinai uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šiemet VSAT pareigūnai įvairiose šalies vietose iš viso sulaikė 111 Gruzijos piliečių, neteisėtai buvusių šalyje. Daugiausiai tokių pažeidėjų sulaikyta prie sienos su Baltarusija - 76.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.