Agresyvų lenką pasieniečiai tramdė antrankiais ir ašarinėmis dujomis

Kauno oro uoste pasieniečiams teko antrankiais ir ašarinėmis dujomis tramdyti įsisiautėjusį Lenkijos pilietį. Vyrą dėl jo elgesio atsisakė skraidinti į Angliją vykusio lėktuvo įgula.

Kauno oro uoste pasieniečiams teko antrankiais ir ašarinėmis dujomis tramdyti įsisiautėjusį Lenkijos pilietį.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno oro uoste pasieniečiams teko antrankiais ir ašarinėmis dujomis tramdyti įsisiautėjusį Lenkijos pilietį.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:39 PM

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Kauno oro uoste budintys pasieniečiai gavo pranešimą, kad į Londoną vykstančio orlaivio salone yra galimai neblaivus asmuo.

Lėktuvo vadas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė raportą, jog 36 metų Lenkijos pilietis atsisako klausyti instruktažo, trukdo orlaivio įgulai, galimai yra apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių ar psichotropinių medžiagų, kelia grėsmę skrydžio saugumui, todėl nebus skraidinamas minėtu reisu.

VSAT pareigūnai nurodytą vyrą išlaipino iš lėktuvo ir atvesdino į keleivių terminalą. Tačiau lenkas, supratęs, jog kelionės tęsti jam nebus leista, pasipriešino ir atsisakė eiti į tarnybines pasieniečių patalpas.

Besiskeryčiojantį užsienietį VSAT pareigūnai iš pradžių įspėjo žodžiu, tačiau tai vyro nepaveikė. Pasieniečiai prieš įžūlų keleivį panaudojo fizinę jėgą bei antrankius ir ašarines dujas.

Lenkas, prievarta atvesdintas į tarnybines VSAT patalpas, atsisakė pasitikrinti blaivumą, tad buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą. Tačiau ir čia jis nenurimo - necenzūriniais lenkiškais bei angliškais žodžiais išplūdo pasieniečius, rodė nepadorius gestus, o galiausiai pagrasino fiziniu susidorojimu.

Pasieniečiai Lenkijos pilietį perdavė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Vyrui dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Dėl užsieniečio sukelto incidento teko atidėti į Londoną skridusio lėktuvo pakilimą. Orlaivis išvyko pusvalandžiu vėliau, nei buvo numatyta tvarkaraštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.