Kaunietė nužudė vyrą gindamasi nuo prievartos?

Prokurorai kaunietę Danutę Jurkevičienę kaltina tyčiniu nužudymu, tačiau moteris tikina tik norėjusi apsiginti nuo agresyvaus prievartautojo. Aiškintis bylos aplinkybes ėmėsi Kauno apygardos teismas, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 23, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:13 PM

Kauniečio Stanislovo Balnio kūnas A.Strazdo gatvėje esančiame jo bute buvo rastas praėjusių metų balandžio 27-osios vakarą. Negyvą žmogų rado į jo būstą užsukęs kaimynas.

Ekspertai nustatė, kad vyriškis mirė nuo vienintelio dūrio peiliu į krūtinę, mat buvo pažeista širdis.

Daugiau kaip pusmetį kriminalistams nesisekė rasti įtariamųjų, o atskleisti nusikaltimą padėjo DNR tyrimai, kurie 58 metų D.Jurkevičienei buvo atlikti prieš kelerius metus tiriant kitą bylą.

Įsikūrė tarp šaltų blokų

Pareigūnai sunkiu nusikaltimu įtariamą moterį aptiko netoli Kauno geležinkelio stoties esančiame apleistame vienos įmonės gamybos ceche, kurį pamėgo benamiai.

D.Jurkevičienė pasakojo čia gyvenusi 8 metus. Vieną patalpą moteris sutvarkė ir pavertė kambariu.

Kaunietė pasakojo prižiūrėjusi ir tame pačiame ceche įrengtą dažasvydžio zoną.

Moteris aiškino nesislapsčiusi ir tikino nežinojusi, kad jos susitikimas su S.Balniu pastarajam baigėsi tragiškai.

Sumanė apžiūrėti būstą

Kaunietė nepažinojo S.Balnio iki pat lemtingosios dienos, kai jį sutiko prie Vytauto prospekte esančios parduotuvės „Express Market”.

D.Jurkevičienė greta parduotuvės pamatė pažįstamą Kristiną, pravarde Vištgaidis, kuri prasitarė, esą Staska pravardžiuojamas S.Balnys ieško patikimo žmogaus, galinčio prižiūrėti jo butą.

Kristina pasiteiravo draugės, ar ši nenorėtų išsinuomoti buto. D.Jurkevičienė iškart susidomėjo pasiūlymu, mat žiemą gyventi sename ceche šalta, porą kartų jos būstą buvo nuniokoję piktavaliai.

Susidomėjimą butu dar labiau padidino šeimininko pageidaujama nuomos kaina – vos 100 litų per mėnesį. D.Jurkevičienė sutiko su vyriškiu važiuoti apžiūrėti jo buto.

Užrakino duris ir dingo

Nuvykus į S.Balnio būstą buvo matyti išgertuvių ženklai – stovėjo pustuščiai gėrimų buteliai, mėtėsi maisto likučiai. Šeimininkas paprašė paruošti jam valgio, atvykėlei taip pat siūlė vaišintis maistu ir gėrimais.

D.Jurkevičienė teisme pasakojo pilstuko ir maisto atsisakiusi, tačiau išgėrė puodelį alaus. Tuomet S.Balnys išėjo iš buto ir negrįžo maždaug 40 minučių. Išeidamas buto duris jis užrakino.

Grįžęs vyriškis atrodė gerokai įkaušęs, nusimovė kelnes ir esą pradėjo priekabiauti prie moters, tačiau ši atstūmė įkyruolį.

„Jo tikslas buvo mane išprievartauti”, – tvirtai įsitikinusi teisiamoji.

Džiaugėsi sėkmingai ištrūkusi

D.Jurkevičienė tikino mėginusi pasprukti, tačiau Staska ją pačiupo už plaukų, daužė galvą į stalą, laikė sugriebęs už rankų, kelis kartus smogė ranka. Iš prakirsto antakio be paliovos tekėjo kraujas.

Kaunietė užsidarė tualete, o kai S.Balnys kiek nurimo, mėgino prasmukti pro lauko duris, tačiau šeimininkas vėl ją sulaikė.

Per grumtynes moteris čiupo kriauklėje sudėtus stalo įrankius ir jais trenkė S.Balniui į krūtinę.

Pastarasis vėl pradėjo baisiai plūstis, o proga pasinaudojusi moteris nėrė pro duris. Ji tvirtina girdėjusi, kad smurtautojas kurį laiką ją dar vijosi.

„Bėgau greičiau už strutį”, – kalbėjo D.Jurkevičienė. Kurį laiką ji išsigandusi lindėjo krūmuose, o vėliau grįžo namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.