Panevėžyje iš lenktynininkų pavogta dviračių už 50 tūkst. eurų (papildyta)

Panevėžyje nuo vagių nukentėjo trečiosiose daugiadienėse dviračių lenktynėse „Baltic Chain Tour“ dalyvaujanti Azerbaidžano komanda „Synergy Baku Cycling Project“. Naktį iš penktadienio į šeštadienį Aukštaitijos sostinės viešbučio „Romantic“ teritorijoje iš Azerbaidžano komandai priklausančio mikroautobuso „Peugeot Boxer“ pavogta dešimt dviračių, jų atsarginės dalys ir kiti daiktai. Gali būti, kad ilgapirščiai brangius dviračius nusižiūrėjo, kai penktadienio vakare sportininkai juos viešbučio kieme nusprendė nusiplauti.

Azerbaidžano sportininkų dviračiai buvo pavogti iš mikroautobuso, stovėjusio aptvertoje viešbučio "Romantic" svečių transportui skirtoje aikštelėje.<br>R.Stundžienės nuotr.
Azerbaidžano sportininkų dviračiai buvo pavogti iš mikroautobuso, stovėjusio aptvertoje viešbučio "Romantic" svečių transportui skirtoje aikštelėje.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 24, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:40 PM

„Synergy Baku Cycling Project“ komandos sporto direktorius austras Stefanas Ruckeris pavogtą turtą įvertino 50 tūkst. eurų. Anot jo, vieno pavogto dviračio vertė - apie 4 tūkst. eurų. Azerbaidžano komandos atstovai išplėštą mikroautobusą pamatė šeštadienio rytą. Jis stovėjo aptvertoje viešbučio svečių automobiliams skirtoje aikštelėje šalia viešbučio. Nors viešbučio teritorijoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, į jų stebėjimo lauką ta vieta, kur nakčiai buvo paliktas minėtas mikroautobusas, nepateko.

Išdaužę mikrautobuso lango stiklą, vagys atsidarė jo duris ir išsigabeno dešimt profesionalams skirtų dviračių, jų atsarginius ratus, kitas detales. Manoma, kad grupe veikę nusikaltėliai grobį tiesiog perkėlė per metalinių strypų tvorą, juosiančią aikštelę.

Kaip lrytas.lt sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Valentinas Rutkauskas, Azerbaidžano dviratininkai ir juos lydintys asmenys į "Romantic" viešbutį Panevėžyje atvyko penktadienio vakare. Po tądien vykusio etapo jie pageidavo nusiplauti dviračius. Tai jie ir padarė tiesiog viešbučio kieme. Neatmetama galimybė, kad būtent tuo metu nusikaltėliai ir atkreipė dėmesį į brangius dviračius. Nors aikštelėje stovėjo ir kitų komandų automobiliai su dviračiais, į juos brautis nemėginta.

V.Rutkausko nuomone, greičiausiai vagystę suplanavo ir įvykdė organizuota nusikaltėlių grupė, jau kurį laiką dviratininkus stebėjusi. "Gal vagys net ne iš Panevėžio, o iš kokio kito Lietuvos miesto", - neatmeta galimybės LDSF vadovas. Jo teigimu, tokių vagysčių pasitaiko ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse - Belgijoje, Italijoje. "Pavyzdžiui, šiemet visos "Garmin" komandos dviračius, daugiau nei dvidešimt, pavogė", - sakė V. Rutkauskas.

Jo nuomone, pavogtus profesionaliems sportininkams skirtus dviračius vagys išardo ir panaudoja jų aukštos kokybės detales.              Lenktynes Azerbaidžano komanda šeštadienį tęsė kolegų estų paskolintais dviračiais. Kitos komandos jiems pažadėjo pagelbėti įvykus gedimams, pritrūkus atsarginių detalių ar remonto priemonių.

Viešbutyje „Romantic“ buvo apsistojusios penkios iš 21-os „Baltic Chain Tour“ lenktynėse dalyvaujančių komandų, tarp jų ir Lietuvos rinktinė. Varžybose startuoja 15-os šalių komandos.

Lenktynes, kurių prizų fondą sudaro 18 tūkst. eurų, pirmadienį Lahtyje (Suomija) pradėjo 124 dviratininkai. Antrasis ir trečiasis etapai vyko Estijoje, o ketvirtasis - Latvijoje. Penktadienis lenktynių dalyviams buvo poilsio diena. Penktajame etape (154,1 km) šeštadienį sportininkai startuoja Panevėžyje, o finišuos Utenoje. Paskutiniojo, šeštojo, etapo (152,4 km) startas bus duotas sekmadienį Utenoje. Apie 17.00 val. varžybų dalyviai įvažiuos į Vilnių ir sostinės gatvėmis dar įveiks penkis „Velomaratono“ trasos ratus po 10 km.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.