Tremtinio nužudymu įtariami asmenys suimti mėnesiui

Šiaulių apylinkės teismas mėnesiui leido suimti Barysių (Joniškio r.) kaimo gyventojo 68 metų Stasio Daukšo nužudymu įtariamus asmenis.

Nusikaltimu įtariamas Donatas D.<br>G.Šiupario nuotr.
Nusikaltimu įtariamas Donatas D.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 26, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:51 PM

Už grotų atsidūrė gretimame Mekių kaime gyvenantys broliai 18 metų Raimondas D. ir 20 metų Donatas D., Latvijos pilietis 22 metų Madis B. ir Kėdainių rajono gyventojas 43 metų Kęstutis Ž.

Pastarasis vyriškis ir Donatas D. anksčiau buvo teisti.

„Visiems keturiems pareikšti įtarimai dėl tyčinio nužudymo, kiekvieno jų vaidmuo įvykdant šį nusikaltimą nustatinėjamas“, - sakė Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Marius Fokas.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras sakė turintis duomenų, kad per egzekuciją vienkiemyje galėjo būti ir nepilnamečių asmenų.

Tremtį Sibire išgyvenęs ir tėvų ūkį susigrąžinęs S.Daukšas buvo nužudytas rugpjūčio 24-ąją. Apie šį kraupų nusikaltimą pranešė į policiją paskambinęs asmuo. Pareigūnai išsiaiškino, kad skambino vienas įtariamųjų.

Kodėl banditų taikiniu tapo vienišas pensininkas, aiškinamasi. Manoma, kad atėjūnų protą aptemdė troškimas pralobti.

Girta kompanija daužė kumščiais, spardė apsiginti neįstengiantį pensininką, skandino jį, kirviu kapojo pirštus. Taip siekta išgauti, kur vienišius laiko pinigus.

Savo namelyje sumuštas vyriškis buvo nutemptas į ūkinį pastatą, kur egzekucija buvo tęsiama. Galiausiai nebegyvo pensininko kūnas buvo pakištas po antklodėmis.

Pensininką pažinoję aplinkiniai gyventojai sakė, kad vyriškis mėgo išgerti, bet buvo taikaus būdo. Vyriškis šventadieniais skubėdavo į Meškuičius, nes giedojo šio miestelio bažnyčios chore.

Netoliese gyvenantis Petras Šonta sakė, kad pensininkas buvo skriaudžiamas metų metus, bet skųstis bijojo.

„Banditai buvo papjovę Stasiuko kiaulę ir išsivilko skerdieną, o prieš mėnesį jis buvo smarkiai sumuštas, - sakė vyriškis. - Kiek žinau, pareigūnams apie tai buvo pranešta, bet jie nieko nedarė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas