Kuršėniškis savo globėjus nužudė dėl pinigų

Šiaulių apylinkės teismas antradienį maksimaliam 3 mėnesių terminui leido suimti septyniolikametį R.D., kuris įtariamas išžudęs jį globojusius ir maitinusius kaimynus.

Į teismą surakintomis rankomis atvesdintas nepilnametis elgėsi ramiai.<br>G.Šiupario nuotr.
Į teismą surakintomis rankomis atvesdintas nepilnametis elgėsi ramiai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 27, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:26 PM

Mirtinai užbadytų 29 metų Ramūno Dapšo ir jo motinos 67 metų Reginos palaikai rasti vėlų sekmadienio vakarą. Nužudytus brolį ir motiną aptiko į butą antrajame aukšte įlipęs kuršėniškis, kuris artimųjų ieškojo visą dieną.

Įtariamieji – 17-metis R.D. ir trejais metais vyresnis Ramūnas K. buvo sulaikyti tą patį vakarą. Tiesa, jie buvo sučiupti ne dėl nužudymo, o dėl girtumo.

Išsiaiškinę, kad lengvai apgirtęs nepilnametis yra Kuršėnų vaikų globos namų auklėtinis, pareigūnai nuvežė jį globėjams. O smarkiau apgirtęs kuršėniškis liko areštinėje blaivytis.

Netrukus policija gavo pranešimą apie išžudytą šeimą. Sužinoję, kad jie buvo nepilnamečio R.D. kaimynai, pareigūnai nuskubėjo į globos namus, bet vaikino neberado. Jis buvo sučiuptas pirmadienį besislapstantis Kuršėnuose.

Neoficialiais duomenimis, sučiuptas kuršėniškis iškart prisipažino nužudęs kaimynus ir tikino tai padaręs vienas.

Patikrinę sulaikytųjų versijas ir įkalčius, pareigūnai įtarimus dėl dviejų žmonių nužudymo pateikė nepilnamečiui. Jo bičiuliui Ramūnui K. pateikti įtarimai dėl nepranešimo apie nusikaltimą, o po to jis išleistas į namus.

Manoma, kad jį šelpusią kaimynų šeimą septyniolikametis išžudė dėl pinigų. Lentpjūvėje dirbęs šeimininkas ketvirtadienį buvo gavęs atlyginimą. Kalbama, kad išvakarėse vyriškis buvo susiginčijęs su kaprizingu nepilnamečiu.

Pasak aplinkinių gyventojų, R.Dapšas privengė jaunojo kaimyno, netgi banko kortelę saugojo kitame bute.

Septyniolikametis į globos įstaigą pateko prieš metus, kai buvo įkalinta jo motina. Ji už sugyventinio nužudymą buvo nuteista kalėti 9 metus.

Jo vyresnė sesuo gyvena užsienyje, todėl beglobis vaikinas buvo perduotas Kuršėnų vaikų globos namams. Tačiau kaimynai jį kone kasdien matydavo iš močiutės paveldėtame bute, kurio antroji dalis priklausė Dapšų šeimai.

„Kaimynai jį maitino ir rengė, - pasakojo aplinkiniai gyventojai. - Tikriausiai jis žudė apsisvaiginęs - aplink visi žinojo, kad jis rūko marihuaną“.

Kaimynai tikino, kad septyniolikametis buvo itin ūmaus būdo, ne kartą patekęs į pareigūnų akiratį.

Neoficialiais duomenimis, per kratą nepilnamečiui priklausančiame kambaryje buvo aptikta kvaišalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.