D.Kedžio bendrininkai nušalino jų bylą nagrinėjančius teisėjus

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį tęsia Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimą.

Teismas tęsia D.Kedžio bendrininkų R.Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės E.Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas tęsia D.Kedžio bendrininkų R.Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės E.Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 28, 2013, 10:26 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:10 PM

Kauniečiai kaltinami padėję D.Kedžiui nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę bei raginę ir kurstę nužudyti pačią L.Stankūnaitę ir verslininką Andrių Ūsą.

Trečiadienį į teismo posėdį atvyko tik J.Furmanavičiaus šeimos atstovai, Stankūnai bei Ūsai teismui yra pateikę prašymus nagrinėti bylą jiems nedalyvaujant. Jiems teisme atstovauja advokatas Vitalijus Vasilionokas.

Stebėti bylos nagrinėjimo atvyko nemažas būrys „violetinės“ stovyklos atstovų, kurie yra įsitikinę, kad R.Ivanauskas ir jo buvusi sugyventinė yra teisiami remiantis melagingais Mindaugo Žalimo liudijimais.

Teismo posėdis prasidėjo nuo teisiamųjų advokatų pareikšto nušalinimo teismui. Geram Aido Venckaus draugui, advokatui Artūrui Baužai, ginančiam R.Ivanauską, ir E.Barauskaitės advokatė Inga Blaževičienė (ji yra kito A.Venckaus draugo, advokato Arnoldo Blaževičiaus buvusi žmona. - Red.) pareiškė nepasitikintys bylą nagrinėjusia teisėjų kolegija, nes du iš trijų teisėjų - Angelė Ikasalienė ir Artūras Šumskas jau yra nagrinėję su tariamos pedofilijos istorija susijusias kitas byla, todėl esą iš anksto galėjo susidaryti nuomonę apie D.Kedį, jo tėvus bei seserį.

Beveik valandą svarsčiusi teisėjų kolegija nusprendė, kad nėra pagrindo nusišalinti teisėjams, tačiau siekiant išsklaidyti visas abejones, nusprendė teisiamųjų advokatų prašymą tenkinti. Teisėja A.Ikasalienė ir A.Šumskas daugiau šios bylos nenagrinės. Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas turės rasti du teisėjus, kurie iki šiol nėra susidūrę su Kedžių ar Venckų bylomis. Ir tai turės padaryti iki rugsėjo 11 dienos, kurią numatytas kitas teismo posėdis.

Beje, teisme paaiškėjo, kad E.Barauskaitė pirmadienį gavo grasinantį laišką. Jame grasinama su moterimi susidoroti, jei ji duos parodymus šioje byloje. Kauno apygardos prokuratūroje dėl grasinimų teisiamajai pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po teismo posėdžio E.Barauskaitė žurnalistams sakė, kad grasinantį laišką gavo paštu. Kas jį galėjo atsiųsti ji esą neįsivaizduoja. 2009 metų spalio 5-ąją D.Kedys įvykdė tik dalį savo plano – nušovė J.Furmanavičių, o po kelių valandų – V.Naruševičienę.

R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė teisėsaugos akiratyje buvo nuo pirmos žmogžudysčių dienos, tačiau juos sulaikyti ir pareikšti įtarimus buvo nuspręsta tik 2011 metų lapkričio pradžioje, kai su Policijos departamentu bendradarbiavęs M.Žalimas nusprendė apie tai, kas jam žinoma šioje byloje, papasakoti žurnalistams, o vėliau ir prokurorams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.