Kauno apylinkės teisme – Dž.Butkutės ir buvusio sugyventinio akistata

Kauno apylinkės teismas pagaliau atvertė baudžiamąją bylą, kurioje turto prievartavimu kaltinamas buvęs popatlikėjos Džordanos Butkutės  sugyventinis Sergejus Gorbonosas. Anksčiau teismo posėdžiai neįvykdavo, nes į juos neatvykdavo Dž.Butkutė. Šiandien teisme įvyko nukentėjusia pripažintos atlikėjos ir buvusio jos sugyventinio akistata.

Dvi valandas trukusio teismo posėdžio metu buvo apklaustas turto prievartavimu kaltinamasis S.Gorbonosas, nukentėjusioji Dž.Butkutė.<br>N.Povilaičio nuotr.
Dvi valandas trukusio teismo posėdžio metu buvo apklaustas turto prievartavimu kaltinamasis S.Gorbonosas, nukentėjusioji Dž.Butkutė.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Aug 28, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:10 PM

Ikiteisminis tyrimas dėl turto prievartavimo buvo pradėtas, kai teisėsaugininkai gavo Dž.Butkutės pareiškimą. Moteris tikino, kad buvęs sugyventinis S.Gorbonosas, su kuriuo poroje gyveno dešimtį metų, jai grasina ir naudodamas psichologinį smurtą prievartauja turtą.

Atlikėja tvirtino, kad po išsiskyrimo S.Gorbonosas jai nuolat skambindavo telefonu arba siųsdavo grasinančio turinio žinutes reikalaudamas sumokėti 20 tūkst. litų. Negavęs pinigų jis žadėjo atskleisti atlikėjos asmeninio gyvenimo detales. Tai esą prilygtų bombos sprogimui.

Anot dainininkės sutuoktinio Elegijaus Strasevičiaus, S.Gorbonosas taip pat prašė nupirkti jam butą Vilniuje.

Tuo tarpu S.Gorbonosas kaltu neprisipažįsta. Po skyrybų Estijos mieste Narvoje apsigyvenęs vyras skundėsi, kad negavo atlygio už 10 metų trukusį atlikėjos vadybininko darbą.

Be to, S.Gorbonosas tvirtino davęs pinigų Dž.Butkutės butui Kaune įrengti.

Žinomos atlikėjos paliktas vyras stropiai užsirašinėjo, kiek ir už ką dainininkė jam turinti sumokėti – savo pretenzijas jis išliejo net 42 lapuose.

Vieną grasinančią S.Gorbonoso žinutę išsaugojusi dainininkė kreipėsi į teisėsaugą.

S.Gorbonosas iš pradžių neatvykdavo į apklausas, todėl pernai gruodžio 10 dieną buvo paskelbta jo paieška.

Vasario pradžioje vyriškį, iš Estijos atvažiavusį į Lietuvą, surado pareigūnai. Tačiau teismo procesas ilgai strigo, teisėjams nepavyko prisišaukti nukentėjusia pripažintos Dž.Butkutės.

Trečiadienį į Kauno apylinkės teismą, kur nagrinėjama turto prievartavimo byla, pirmą kartą atvyko kaltinamasis S.Gorbonosas ir nukentėjusia pripažinta buvusi jo sugyventinė Dž.Butkutė.

Dvi valandas trukusio teismo posėdžio metu buvo apklaustas turto prievartavimu kaltinamasis S.Gorbonosas, nukentėjusioji Dž.Butkutė. Parodymus davė ir jos sutuoktinis, praeityje teistas Elegijus Strasevičius.

Pasibaigus posėdžiui Dž.Butkutė pasistengė kuo greičiau palikti teismo rūmus. Lrytas.lt žurnalisto paklausta kokius tariamą buvusio sugyventinio kaltę patvirtinančius parodymus ji davė teisme, pop atlikėja atsisakė atsakyti į bet kokius klausimus, pareiškė teismo posėdžio eigos nekomentuosianti.

Kaltinamuoju turto prievartavimo byloje tapęs buvęs jos sugyventinis S.Gorbonosas buvo kur kas kalbesnis. Jis tikino, jog procesas vyksta jo naudai, esą pateikti įkalčiai dar neįrodo jo kaltės. S.Gorbonosas taip pat pareiškė iš buvusios sugyventinės teismo posėdžio metu išgirdęs daug piktų bei užgaulių žodžių.

„Apie Džordaną ką galiu pasakyti. Nustebino ji mane. Netgi teisme labai nekorektiškai elgėsi. Savo adresu išgirdau labai daug priekaištų“, - sakė S.Gorbonosas.

Šiuo metu Estijoje gyvenantis kaltinamasis tikino, kad važiavimas į teismo posėdžius jam kainuoja išties nemažai – apie 250 eurų.

„Na žinote, du vaikai. Taigi kelionės išlaidos iš tiesų daug kainuoja“, - guodėsi vyras.

Pagal pareikštus kaltinimus turto prievartavimo S.Gorbonosui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Nuosprendį byloje planuojama skelbti rugsėjo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.