Kvailas pokštas kaliniui virto nemalonumais

Marijampolės policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Dykinėjantys kaliniai prasimano pramogų, už kurias gresia drausminės nuobaudos ar laisvės atėmimo bausmės.<br>L.Juodzevičienė
Dykinėjantys kaliniai prasimano pramogų, už kurias gresia drausminės nuobaudos ar laisvės atėmimo bausmės.<br>L.Juodzevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Aug 28, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:55 PM

Bendrojo pagalbos centro darbuotojai, atsiliepę į šį skambutį, girdėjo, jog šalia skambinančiojo kažkas kikena.

Nors nebuvo abejonių, jog šis pranešimas apie sprogmenį teisme yra melagingas, Marijampolės policijos pareigūnai, gavę pranešimą, apžiūrėjo teismo pastatą ir neaptiko jokio pavojaus pėdsakų.

Kvailiojantis pramogautojas buvo nustatytas tą patį vakarą. Paaiškėjo, jog buvo skambinama iš Marijampolės pataisos namuose esančio taksofono.

Juo naudotis kaliniai gali pagal griežtai nustatytą tvarką. „Yra sudarytas grafikas, kada ir kas, įsigijęs taksofono kortelę, gali skambinti. Nuteistasis pataisos namų pareigūnui turi pasakyti numerį, kuriuo skambins, ir kam skambins. Visi skambučiai yra registruojami.

Kai sužinojome, jog apie bombą teisme buvo pranešta iš mūsų įstaigos taksofono, nebuvo sudėtinga nustatyti skambintoją. Tiesa, pričiuptas šis iš pradžių bandė gudrauti ir išsisukinėjo, tačiau viską greitai išsiaiškinome“, - sakė lrytas.lt Marijampolės pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kunca.

Marijampolės policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Drausminę nuobaudą kaliniui skirs ir pataisos namai. „Nuteistajam gali būti skirtas papeikimas, gali grėsti baudos izoliatorius, ar draudimas mėnesį pirkti maisto produktų pataisos namų parduotuvėje.

Į drausmines nuobaudas atsižvelgiama, kai nuteistasis prašosi į laisvę anksčiau laiko. Visokie nusižengimai užkerta tam kelią“, - teigė Z.Kunca.

„Nežinau, kas man užėjo“, - gūžčiojo pečiais demaskuotas skambintojas.

Apie Marijampolės teisme neva padėtą sprogmenį anonimas buvo pranešęs ir prieš aštuonerius metus.

Tąsyk jis į Marijampolės policijos komisariatą paskambino prieš vidurdienį ir pareiškė, jog 12 val. teisme įvyks sprogimas.

Tuoj pat buvo imtasi visų saugumo priemonių. Buvo nutraukti vykę posėdžiai, iš teismo pastato evakuoti visi žmonės, teritorija aplink teismą buvo aptverta.

Atvykę išminuotojai patikrino pastatą, tačiau sprogmenų nerado. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.