Klaipėdoje telefoniniai sukčiai vėl šluojasi pinigus

Klaipėdoje vėl atkuto telefoniniai sukčiai - jie sugebėjo apgauti dvi

Rugpjūčio viduryje telefoninių sukčių auka tapo Rumpiškės gatvėje gyvenanti 81 metų pensininkė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Rugpjūčio viduryje telefoninių sukčių auka tapo Rumpiškės gatvėje gyvenanti 81 metų pensininkė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Aug 31, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:31 PM

Nuo sukčių nukentėjo 54 metų klaipėdietė. Penktadienį uostamiesčio policijai moteris pranešė, kad rugpjūčio 5-ąją jai paskambinęs kažkoks nepažįstamas vyras prisistatė pareigūnu ir pradėjo aiškinti, kad per jos asmeninę banko sąskaitą neva plaunami nešvarūs pinigai.

Moteris patikėjo tauškalais ir atskleidė aferistui prisijungimo prie savo sąskaitos kodus. Vėliau, patikrinusi sąskaitą, pastebėjo, kad iš jos pavogta nemenka pinigų suma - 15 tūkst. litų.

Nuo telefoninių sukčių nukentėjo dar viena 56 metų klaipėdietė - kažkoks nepažįstamas vyriškis, irgi prisistatęs pareigūnu, iš jos išviliojo banko sąskaitos kodus. Pinigų ten nebuvo, bet apsimetėlis rankų nesudėjo - moters vardu paėmė 3534 litus greitųjų kreditų.

Rugpjūčio viduryje telefoninių sukčių auka tapo Rumpiškės gatvėje gyvenanti 81 metų pensininkė. Jai paskambinęs vyras net nesivargino kurpti naujesnio apgavystės scenarijaus - pasirinko tradicinį variantą„Alio, mama, gelbėk“. Prisistatęs sūnumi aferistas virkavo, kad sukėlė avariją, sužalojo mergaitę ir dabar gali atsidurti kalėjime.

Sukčius įkalbėjo klaipėdietę nukentėjusiosios tėvui duoti pinigų už tai, kad jis nesikreiptų į policiją, nereikalautų žalos atlygio. Netrukus į namus atėjusiam maždaug 40 metų vyrui ji atidavė viską, ką turėjo - 3000 litų. Tik po to paskambino sūnui, kuriam nieko bloga nenutiko.

Pareigūnais prisistatę asmenys apmulkino dar tris klaipėdietės. Patikėjusios, kad per jų sąskaitas plaunami pinigai, jos net nesvarstydamos pasakė savo internetinės bankininkystės kodus.

Keista, kad į sukčių pinkles įsipainiojo ne garbaus amžiaus, o dar pensijos nesulaukusios miesto gyventojos: 47-erių klaipėdietė neteko 5000 litų, kitų 42 ir 57 metų moterų nuostoliai - po 4000 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.