D.Kedžio palikimas – nesibaigiantis galvos skausmas

Ilgą laiką ieškoję, kur dėti niekam nereikalingus dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio daiktus, kurie, kaip palikimas priklauso jo devynmetei dukrai, dabar Laimutės Stankūnaitės tėvai susidūrė su kita problema – Kedžiai atsisako juos pervežti į nurodytą vietą.

Tai, kad Kedžiai atsisako nugabenti D.Kedžio palikimą nurodytu adresu, Stankūnai sužinojo iš advokato.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tai, kad Kedžiai atsisako nugabenti D.Kedžio palikimą nurodytu adresu, Stankūnai sužinojo iš advokato.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 6, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:48 PM

„Patys ilgą laiką mus spaudė, kad tik paimtumėme tuos daiktus, liepė nurodyti, kur juos vežti, bet kai adresas nurodytas, jie jau prašo, kad mes patys atvažiuotumėme į Klonio gatvę ir tuos daiktus išsivežtume“, – lrytas.lt sakė Stasys Stankūnas, kuriam dukra suteikė įgaliojimą iš Kedžių perimti anūkės palikimą.

Tai, kad Kedžiai atsisako nugabenti D.Kedžio palikimą nurodytu adresu, Stankūnai sužinojo iš advokato.

Šis gavo Kedžių pasirašytą laišką, kuriame teigiama, kad Stankūnai yra labai laukiami jų namuose paimti anūkei priklausančių daiktų.

D.Kedžio mama Laimutė Kedienė L.Stankūnaitės tėvų taip pat prašo pagarbiai elgtis su jos mirusio sūnaus daiktais ir iš jų nesityčioti.

„Yra pasakytas konkretus adresas, nenaudojamas garažas vienoje sodų bendrijoje, tegul ir veža tuos daiktus, o jei jiems jie tokie brangūs, tegul pasilieka. Aš nesiruošiu nei pirštu prie jų liestis, nei tuo labiau į jų namus važiuoti. Ir mums, ir Laimutei bei jos dukrai tas palikimas tikrai nereikalingas“, – kalbėjo S.Stankūnas.

D.Kedžio palikimu mergaitei rūpinosi jo sesuo, prieš penkis mėnesius nuo teisėsaugos pasislėpusi Neringa Venckienė.

Netrukus po brolio mirties, 2010 metų vasarą ji į savo namus pasikvietė antstolį Valdą Zubiną, kuris N.Venckienės nurodymu surašė, kokį mirusio tėvo turtą paveldi jo dukra.

Begalinę meilę dukterėčiai deklaravusi N.Venckienė mergaitei nusprendė perleisti tik tuos daiktus, kurie jai nereikalingi: vilnonę juodą liemenę, berankovius baltus sportinius marškinėlius, žydras kelnes, baltą kepurę nuo saulės, rožinius marškinius, juodas basutes, 7 poras baltų kojinių „Aurora Baltika“, dvi baltos spalvos L dydžio trumpikes, treniruoklius, seifą, seną neveikiantį kompiuterį ir dar kelis daiktus, kuriais vaikas niekada nepasinaudos.

Visi kiti D.Kedžio bute buvę daiktai, indai, baldai, televizorius, muzikinis centras ir kt. į mergaitės paveldimų daiktų sąrašą nebuvo įtraukti, nors, kaip po žudynių dingus D.Kedžiui aiškino N.Venckienė ir jos tėvai, visus bute esančius daiktus D.Kedys įsigijo pats, už savo pinigus. Neliko ir nekilnojamojo turto – buto Juodkrantėje ir namo dalies Klonio gatvėje, kurį, kaip tikino L.Kedienė, Drąsius pasistatė ir įsirengė savo rankomis. Visas šitas turtas – pensininkų Kedžių nuosavybė. Net prabangus automobilis „Mercedes-Benz“, pasirodo, buvo registruotas jo sesers vardu.

Prasidėjus kovai dėl mergaitės nemažas pajamas deklaravęs D.Kedys dukrai nepaliko ir grynųjų pinigų.

Viena jo banko sąskaita buvo ištuštinta iki nulio, kitoje liko 19 litų skolos, kurią padengti turės mergaitė, tiksliau, jos tėvo palikimu iki dukters pilnametystės besirūpinanti L.Stankūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.