Muitininkai pašto siuntose aptiko ir klastočių, ir gyvatę

Ketvirtadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, tikrindami pašto siuntas, jose aptiko vynu užpiltą gyvatę ir prekių, kaip įtariama, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Muitininkai, tikrindami pašto siuntas, vienoje jų, siųstoje iš Honkongo, rado 600 ml stiklinį butelį su vynu užpilta gyvate.<br>Muitinės nuotr.
Muitininkai, tikrindami pašto siuntas, vienoje jų, siųstoje iš Honkongo, rado 600 ml stiklinį butelį su vynu užpilta gyvate.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:43 PM

Muitininkai, tikrindami pašto siuntas, vienoje jų, siųstoje iš Honkongo, rado 600 ml stiklinį butelį su vynu užpilta gyvate. Prekė sulaikyta įtarus, jog ji gabenama pažeidžiant Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES konvencijos) nuostatas.

Dar dviejose siuntose, siųstose iš Ukrainos, muitinės pareigūnai aptiko įvairių prekių (sportiniai kostiumai, akiniai nuo saulės, odiniai diržai), pažymėtų „Adidas“, „Armani“, „Chanel“, „Calvin Klein“ ir kitų garsių firmų vardais. Visos prekės sulaikytos įtarus, kad jos pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Muitinė yra viena institucijų, kuri aktyviai kovoja su prekių ženklų klastotėmis, taip saugodama intelektinę nuosavybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.