Prienų rajone ūkininkas vieną užpuoliką nušovė, kitą sunkiai sužeidė (papildyta)

Penktadienio rytas neramiai prasidėjo Prienų rajone. Policijos pareigūnai gavo pranešimą apie susišaudymą Prienų rajono Kašonių kaime. Per susišaudymą kulkos kliudė du vyrus. Prokurorai patvirtino, kad vienas iš jų mirė. Dėl kito sunkiai sužeisto vyro gyvybės kovoja Kauno klinikų medikai. Į nusikaltimo vietą išvyko gausios policijos pajėgos, darbą pradėjo operatyvinė pareigūnų grupė. Kriminalistai išklausė šaudžiusio asmens Dariaus S. parodymus – jis teigia, kad ginklą nukreipė į įsibrovėlius.

Vieno iš užpuolikų kūną suvarpė dešimt kulkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vieno iš užpuolikų kūną suvarpė dešimt kulkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys, Martynas Čerkauskas, Nerijus Povilaitis

Sep 6, 2013, 8:48 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:03 PM

Nušauto vyro kūne ekspertai suskaičiavo apie 10 šautinių žaizdų.

Tyrėjai aiškinasi susišaudymo aplinkybes. Jie filmuoja ir fotografuoja sodybą, kurioje įvyko kruvinas incidentas. Pradėtas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Pasak pareigūnų, pranešimą apie šūvius jie gavo apie 7 val. ryto. Policijos duomenimis, 29 metų vyras pranešė, kad Kašonių kaime į jo namus bandė įsibrauti du asmenys. Gindamasis pilietis panaudojo savigynai išduotą ginklą. Šūviai pakirto užpuolikus, vienas iš jų mirė.

Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius, pats gyvenantis Kašonių kaime, portalui lrytas.lt pasakojo šįryt matęs tik link kaimo važiuojantį greitosios pagalbos automobilį. 

„Kol kas nieko nežinau. Šiaip mūsų miestelis yra labai ramus, gyvena tvarkingi žmonės. Toje gatvėje, kur vyko susišaudymas, gyvena vienas turtingesnis vyras, kuris teoriškai galėjo turėti ginklą“, – sakė Jiezno seniūnas. Spėjama, kad gyventojas tokiu būdu galėjo gintis nuo užpuolikų. Kaimynų teigimu, į sodybą įsibrauti mėgino nevietiniai asmenys. Kodėl jie brovėsi į jauno ūkininko namus, kol kas neaišku.

Policija į įvykio vietą atvyko per 10 minučių.

Papildyta 12 val. 46 min. Penktadienio popietę Kauno klinikose buvo surengta spaudos konferencijoje. Skubios pagalbos skyriaus vadovas Kęstutis Stašaitis patvirtino, jog šį rytą, apie 9 val. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu iš Prienų rajono buvo atvežtas sunkiai sužalotas, klinikinės mirtis ištiktas vyras su šautinėmis žaizdomis kūne. Pacientas buvo reanimuotas, tačiau jo gyvybės medikams išgelbėti nepavyko. Pasak Kauno klinikų atstovų, mirtis jį ištiko dėl ūmaus vidinio kraujavimo. Dar vienas šaudynių Prienų rajone dalyvis į Kauno klinikas buvo atvežtas apie 10 val. Vyras, kurio asmenybės medikai neatskleidžia, buvo sąmoningas. Jam taip diagnozuoti šautiniai sužalojimai. „Jo būklė šiuo metu stabili. Koks bus šio paciento likimas, kokius intervencijas reikės daryti toliau, sprendžia gydytojai. Šio žmogaus patirtas sužalojimas – gana sudėtingas“, - žurnalistams sakė Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus vadovas K.Stašaitis.

Papildyta 11 val. 10 min. Penktadienio ryte Prienuose buvo skubiai surengta spaudos konferencija, per kurią Prienų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Janavičius atskleidė daugiau įvykio aplinkybių. Pareigūnas pasakojo, kad ir šaulys, ir užpuolikai yra Lietuvos bei užsienio teisėsaugai gerai žinomi asmenys.

Sužeistas vyras kol kas atsisako bendrauti su policija. Anot pareigūnų, užpuolikų amžius 25–30 metų. Jie buvo kaukėti ir ginkluoti.

Įsibrovėlius apšaudęs sodybos šeimininkas uždarė juos į lauko virtuvę ir laukė, kol atvyks policija.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad įsibrovėliai norėjo išsiaiškinti santykius su Kašonių kaime gyvenančiu vyru. Gali būti, kad šeimininkas pažinojo užpuolikus.

D.Janavičius sakė, kad sodybos šeimininkas yra kaunietis. Jis turi 15 hektarų žemės ir yra užsiregistravęs kaip jaunas ūkininkas. Tačiau kokia ūkine veikla jis užsiima – neaišku. Kašonių gyventojai teigia matę, kaip vyras rūpinasi augalais, purena žemę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.