81 metų buvęs milicininkas pripažintas kaltu dėl trėmimų

Kauno apygardos teismas pirmadienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:56 AM

81-erių P.A.Maknevičius kaltintas, kad 1951 metais, būdamas sovietų okupacinės valdžios represinės struktūros pareigūnas, Ukmergės rajone atvykęs į civilio namus, prievarta išvarė jį ir jo šeimą iš namų, pristatė juos į Kėdainių geležinkelio stotį, kur perdavė traukinio viršininkui. Taip prievarta ši šeima buvo išvežta iš Lietuvos į okupavusios valstybės Sovietų Sąjungos teritoriją.

Tyrimo metu kaltinamajam konstatuotas psichikos sutrikimas – demencija sergant Parkinsono liga. Jis negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, todėl teismui buvo perduotas prokuratūros nutarimas taikyti P.A.Maknevičiui ambulatorinį stebėjimą pirminės sveikatos priežiūros sąlygomis.

Kauno apygardos teismas pripažino P.A.Maknevičių kaltu, tačiau atsižvelgęs į jo sveikatos būklę nutarė bylos nagrinėjimą sustabdyti bei taikyti jam priverčiamąją medicinos priemonę – ambulatorinį stebėjimą pirminės sveikatos priežiūros sąlygomis.

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.