Ugniagesius apvogė, kai šie kovojo su ugnimi

Kol naktį netoli Panevėžio ugniagesiai gesino užsidegusią benamių pašiūrę, buvo apvogtas jų automobilis. Iš autocisternos dingo du brangūs suspausto oro aparatai su kvėpavimo kaukėmis bei ugniagesio darbinė striukė. Netrukus policijos pareigūnai surado pavogtą gelbėtojų turtą ir sulaikė tris šia vagyste įtariamus jaunuolius.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 10, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:18 AM

Įžūli vagystė įvykdyta antradienio naktį. Apie 3 val. Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai buvo iškviesti į Panevėžio priemiestį – Pažagienių kaimą. Buvo gautas pranešimas, kad Švyturio gatvės gale matyti deganti žolė.

Nuvykę į nurodytą vietą, ugniagesiai pamatė, kad dega ne žolė, o greičiausiai benamių iš šakų suręsta pašiūrė. Ugniagesiai, sunaudoję porą kubinių metrų vandens, gaisrą užgesino. Per gaisrą sudegė pašiūrė, apdegė šalia buvęs šiltnamis.

Tačiau maždaug per valandą baigusių darbą ugniagesių laukė nemaloni staigmena. Paaiškėjo, kad kol jie gesino gaisrą, kažkas iš autocisternos „Renault Midlum“ pavogė du suspausto oro aparatus su kvėpavimo kaukėmis bei apsauginę ugniagesio striukę.

Pasak Panevėžio PGV atstovės Vilmos Vaiginytės, tokio suspausto oro aparato, kokie buvo pavogti, vertė – 3-5 tūkst. litų. Niekur kitur, išskyrus gelbėjimo darbams, šios įrangos panaudoti nepavyks.

Į gaisravietę buvo iškviesta policija, pradėtas tyrimas dėl vagystės. Aktyviai paieškų ėmęsi policijos pareigūnai tą pačią naktį Pažagieniuose, daugiabučio namo rūsyje pavogtus iš ugniagesių daiktus surado. Sulaikyti ir trys įtariamieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.