Pinigų neatiduodantį skolininką pamokė kumščiais

Pinigų negrąžinantį skolininką kumščiais nusprendęs pamokyti 35 metų palangiškis prisidarė nemalonumų. Už savavaldžiavimą jam iškelta baudžiamoji byla, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Sep 11, 2013, 8:16 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:29 AM

Pasiskolintų pinigų neatiduodantis 30 metų Rimas G. buvo užpultas Ganyklų gatvėje Palangoje.

Šį palangiškį jam pinigų paskolinęs vyras pamatė vieno namo kieme ir išlipęs iš mašinos norėjo pakalbėti dėl skolos grąžinimo.

Rimas G. iš jo buvo pasiskolinęs 9 tūkstančius litų ir pinigus įsipareigojo grąžinti pasirašydamas vekselį, kuris leidžia skolos išieškojimą pradėti be teismo nutarties. Tačiau skolos grąžinimo terminas seniausiai yra praėjęs.

Netikėtai užkluptas skolininkas savo geradariui paaiškino, kad pinigų grąžinti negali, nes pablogėjusi jo finansinė padėtis, ir pasiūlė kreiptis į antstolius.

Toks skolininko atsakymas įsiutino palangiškį ir jis nesusivaldęs skolininkui kumščiu smogė į veidą. Jam parkritus ant žemės dar ir apspardė.

Krisdamas Rimas G. susižalojo rankos riešą ir apie sumušimą pranešė policijai.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo panaudojant fizinę prievartą. Už tai įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Kol nėra nustatyti Rimo G. patirti sužalojimai, įtariamasis dar neapklaustas. Neatmetama, kad kaltinimai gali ir keistis.

Tai, kad palangiškis nukentėjusiajam smogė į veidą trūkus kantrybei dėl negrąžinamos nemažos pinigų sumos, gali būti įvertinta kaip lengvinamoji aplinkybė ir įtariamojo veiksmai gali būti perkvalifikuoti į viešosios tvarkos pažeidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.