Iš Seimo kanceliarijos – į teisiamųjų suolą

Pinigus iš Seimo kasos draugei skolinusi Regina Petkelienė ketvirtadienį prieš teismą stojo antrą kartą. Kartu su kasininke teisiamųjų suole atsidūrė ir tikrinti kasą turėję vienuolika darbuotojų.

Į teisiamųjų suolą sėdę ir D.Petrauskienė, ir J.Milerius purtosi kaltės.<br>T.Bauro nuotr.
Į teisiamųjų suolą sėdę ir D.Petrauskienė, ir J.Milerius purtosi kaltės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-09-13 06:00, atnaujinta 2018-02-22 06:19

Iš Panevėžio pataisos namų į Vilniaus apylinkės teismą atvežta buvusi Seimo kasininkė 50-metė R.Petkelienė neslėpė šypsenos, kai prokurorė skaitė kaltinimus buvusiai jos viršininkei Danutei Petrauskienei, praneša „Lietuvos rytas“.

Buvusiai Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorei D.Petrauskienei pareikšti kaltinimai dėl to, jog neatliko tarnybinių pareigų ir apgaulingai tvarkė buhalteriją.

Vilniaus apygardos prokurorė Vilma Vidugirienė vakar teisme pareiškė, kad savo pareigas netinkamai atlikusi D.Petrauskienė ne tik sumenkino valstybinės įstaigos – Seimo kanceliarijos – vardą. Dėl jos neveiklumo įstaiga patyrė didžiulių nuostolių.

2009 metų liepos mėnesį Seimo kasoje pasigesta 441 tūkstančio litų.

Teigiama, jog D.Petrauskienė turėjo užtikrinti, kad kasoje būtų rengiami netikėti patikrinimai. Kasmet turėjo būti atliekama ir inventorizacija.

To nebuvo daroma pusantrų metų. Nuo 2008 metų pradžios iki 2009 metų liepos Seimo kanceliarijos kasoje nebuvo surengta nė vieno patikrinimo, tačiau pinigus turėję skaičiuoti specialistai pasirašydavo, jog tokį patikrinimą atliko.

Teigiama, jog Seimo kanceliarijos darbuotojai pasitikėjo tuo, ką ataskaitose nurodydavo kasininkė R.Petkelienė. O ji kasos knygoje įrašydavo neteisingų duomenų.

Savo pažįstamai Olgai Goluskaitei valdiškus pinigus nuolat skolinusi R.Petkelienė ataskaitose nurodydavo, jog šie pinigai yra kasoje. Dėl to jai pareikštas kaltinamas suklastojus dokumentą – kasos knygą.

Kaltinimai pareikšti ir dabartiniam Seimo kancleriui Jonui Mileriui, buvusiai Finansų departamento direktorės pavaduotojai Dalei Špakauskienei bei Seimo kanceliarijos darbuotojams Nijolei Judinienei, Alei Klovaitei, Ilonai Mažeikytei, Sigitai Karpickienei, Irenai Astrauskaitei, Alvydui Milkevičiui, Algirdui Taruliui, Arvydui Algimantui Švedui.

Šie įvairioms komisijoms priklausę darbuotojai savo parašais patvirtindavo, jog atliko kasos patikrinimą, nors iš tiesų to nedarė.

Kai Seimo kasoje buvo pasigesta 441 tūkst. litų, už jų iššvaistymą buvo teisiamos O.Goluskaitė ir pinigus jai nuolat skolindavusi R.Petkelienė.

Abiem moterims teismas skyrė po dvejus metus nelaisvės.

O.Goluskaitė į laisvę išleista pirma laiko.

Kai buvo teisiama už šį nusikaltimą, R.Petkelienė teisme įtikinėjo, kad pinigus iš kasos skolinosi ne tik O.Goluskaitė, bet ir nemažai Seimo darbuotojų, parlamentarų.

Buvusi kasininkė tvirtino, jog visa tai buvo daroma su Finansų departamento vadovės D.Petrauskienės žinia.

Po šių įvykių D.Petrauskienė ir D.Špakauskienė buvo perkeltos į žemesnes pareigas kituose Seimo kanceliarijos departamentuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.