Prie vairo - visiškai girta pardavėja

Pirmadienio rytą Biržų policijos pareigūnai patikrino automobilį

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Sep 16, 2013, 5:10 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:46 AM

40 - metei pasvalietei Renatai J. pirmadienis prasidėjo dideliais nemalonumais. Po savaitgalį suvartoto didelio kiekio svaigalų moteriai nelengva buvo susiruošti į darbą.

Iki darbo savaitės pradžios ji nespėjo išsiblaivyti. Tačiau nepaisydama prastos savijautos, pasvalietė vis dėlto ryžosi sėstis prie automobilio vairo. Tiesa, pavažiuoti teko nedaug.

Likus pusvalandžiui iki 7 valandos, Kęstučio gatvėje jos vairuojamą„Volkswagen Golf“ sustabdė patikrinimui policijos patruliai. Pareigūnus nustebino moters būsena. Alkoholio matuoklis parodė, kad jos organizme yra 3,61 promilė alkoholio.

Vairuotoja aiškino važiuojanti į darbą, nes vienoje parduotuvėje dirba pardavėja. Neaišku, kaip tokios būsenos darbuotoją įvertino darbdavys. Panašu, kad pardavėja buvo priversta dar ir pavėluoti į darbą. Mat jai buvo uždrausta toliau vairuoti automobilį. Jis buvo pastatytas saugoti į aikštelę.

Be to, pareigūnai išsiaiškino, kad net ir būdama blaivi Renata J. nebūtų galėjusi sėstis prie vairo. 2005 metais ji girta buvo padariusi avariją. Todėl jai buvo atimta teisė vairuoti. Pasibaigus šio draudimo laikui, moteris neatliko reikiamų formalumų ir neatsiėmė vairuotojo pažymėjimo.

Panašios būsenos vairuotojas sekmadienio vakare įkliuvo Molėtų pareigūnams. Kelyje Ukmergė - Molėtai jie sustabdė automobilį, kurį vairavo 43 - jų Arvydas K.

Patikrinus vairuotojo blaivumą paaiškėjo, kad jo organizme - 3, 35 promilės alkoholio. Bandydamas išvengti atsakomybės, neblaivus vyras prašė pareigūnų nerašyti protokolo. Už tai jiems siūlė 500 litų.

Po šio bandymo vyras turės atsakyti ne tik už kelių eismo taisyklių pažeidimą. Jis stos prieš teismą ir už bandymą papirkti valstybės tarnautoją.

Pareigūnų teigimu, automobilių vairuotojams palyginti retai nustatomas sunkus girtumno laipsnis. Dažniau per 3 promiles pripučia dviratininkai ar vadeliotojai.

Tačiau šią vasarą Utenos rajone net dviem automobilių vairuotojams buvo nustatytas net daugiau, nei 4 promilių girtumas. 20 - metis Mindaugas B pripūtė 4.31 promilę, o 42 - jų Ramūno D. organizme rastos 4.33 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.