Siaubingo gaisro Šilainiuose kaltininkai neigia sudeginę savo draugą

Bendrai gaisras suniokojo turto už 222 tūkst. 786 litus.

Kaltinamieji savo kaltę neigia, parodymus duoti atsisakė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaltinamieji savo kaltę neigia, parodymus duoti atsisakė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:02 AM

Į teismo posėdį atvyko kaltinamieji, iš kurių du yra suimti, nukentėjusieji, jiems atstovaujantys gynėjai. Kaltinamieji savo kaltę neigia, parodymus duoti atsisakė. Apklausti namo, kuriame pernai kilo gaisras gyventojai, taip pat žuvusiojo mama. Ji prašo iš kaltinamųjų solidariai priteisti 500 tūkst. litų neturtinės žalos.

Paulius Sasnauskas, Paulius Diliūnas ir Lukas Buckus šioje byloje kaltinami, kad būdami apsvaigę nuo alkoholio praėjusių metų kovą padegė Šilainių daugiabučio namo butą ir jiems duris atidariusį M.S. Šis įvykio vietoje mirė. P.Sasnauskas nusikaltimo metu buvo nepilnametis.

Kaip nustatyta per ikiteisminį tyrimą, kaltinamieji taksi automobiliu nuvyko į degalinę, kur į 5 litrų talpą prisipylė benzino, vėliau atvyko į Baltų prospekte esantį butą, kuriame esą buvo vieną jų sumušęs asmuo. Keršydami už tai jie duris ir jas atidariusį M.S. padegė.

Ugnis išplito į didžiąją buto dalį, todėl dalis jame buvusių ir gimtadienį šventusių asmenų, gelbėdamiesi nuo liepsnų, šoko iš buto per balkoną.

Liudyti posėdyje iškviesti du gimtadienyje dalyvavę nukentėjusieji, kurie per gaisrą iškrito iš balkono.

„Bandėme padėti jam (žuvusiajam - BNS), bet buvo dūmų daug, karšta labai. Išėjau į balkoną, teko šokti“, - antradienį per teismo posėdį kalbėjo vienas iš nukentėjusiųjų Paulius Ramanauskas.

Jo teigimu, kartu su drauge jis bandė iš balkono įšokti į žemiau esantįjį - dėl karščio likti balkone buvo nebeįmanoma. Po to jis penkias dienas ligoninėje gulėjo ištiktas komos.

Tiek jis, tiek kita nukentėjusioji prašo priteisti po 100 tūkst. litų neturtinės žalos.

Kaip duodama parodymus teigė buto savininkė, nuo liepsnų suskeldėjo sienos, teko keisti elektros instaliaciją, langus, duris.

Bendrai gaisras suniokojo turto už 222 tūkst. 786 litus.

Iki šiol nuo teisėsaugos slapstosi vienas kaltinamasis - jo byla atskirta.

P.Diliūnui ir L.Buckui gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. P.Sasnauskui, kuris nusikaltimą atliko būdamas nepilnametis, gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo