Alytaus teisme Kedžių ir A.Skučienės byla tęsiasi

Mažametė buvo tampoma į visas puses ir ant jos užgriuvo gynėjai.

Kriminalinės policijos biuro pareigūnas pareikalavo iš aršiai pasipriešinusios A.Skučienės priteisti 10 tūkstančių litų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kriminalinės policijos biuro pareigūnas pareikalavo iš aršiai pasipriešinusios A.Skučienės priteisti 10 tūkstančių litų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Sep 19, 2013, 5:04 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:45 AM

Ji vėl nagrinėta neviešame posėdyje, o policijos pareigūnai saugojo nuo žiniasklaidos ir stebėtojų net koridorių prie salės, kurioje vyko teismas, durų.

Toliau buvo tęsiama apklausa liudininkų, kurie nedalyvavo praėjusiame posėdyje.

Kedžiai yra kaltinami pernai kovo 23 dieną savo namuose Garliavoje trukdę antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą paimti jų anūkę ir grąžinti dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei.

L.Kedienės sesuo A.Skučienė - dar ir pasipriešinimu policijos pareigūnams.

Kai močiutę L.Kedienę apsikabinusią dukrą pabandė atitraukti L.Stankūnaitė ir ją saugantys Kriminalinės policijos biuro darbuotojai, prasidėjo grumtynės.

Šio biuro pareigūnas pareikalavo iš aršiai pasipriešinusios A.Skučienės priteisti 10 tūkstančių litų.

Mažametė buvo tampoma į visas puses ir ant jos užgriuvo gynėjai.

Kai mergaitė pradėjo rėkti, Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja griežtai pareikalavo sustabdyti teismo sprendimo vykdymą.

Nuo šios baudžiamosios bylos nagrinėjimo pernai nušalinus Panevėžio ir Kauno teismus, sausio pradžioje ji buvo perduota Alytaus teismui.

Bet ir čia penkis kartus dėl įvairių priežasčių iš kaltinamųjų, nukentėjusių pusės ir pačios teisėjo ligos bylą pavyko pradėti nagrinėti tik iš šešto karto gegužės 31 dieną.

Antrame teismo posėdyje parodymus davė antstolė S.Vaicekauskienė, Kauno apskrities VPK Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis, privalėjęs imtis priemonių pašalinti kliūtis mergaitės perdavimui motinai, ir vienintelis iš policijos pareigūnų tuo metu įėjęs į Kedžių namus, buvę Drąsiaus Kedžio, gynusio dukrą nuo įtariamų pedofilų, rėmėjai ir aktyvūs susibūrimų Garliavoje prie Kedžių namų dalyviai Marius Kuprevičius ir Vitalijus Keršis, vėliau tapę L.Stankūnaitės rėmėjais ir kiti liudytojai.

„Pasakiau, kad dar 2010 metų vasarą aš su komanda parengėme Kedžiams planą, kaip reikėtų gintis, jei mergaitę bus bandyta iš jų namų paimti jėga. O jie tai panaudojo politinei reklamai“, - teigė M.Kuprevičius.

Kitame posėdyje tikimasi apklausti du paskutinius liudininkus.

Viena iš jų – L.Stankūnaitė, neatvykusi ir šį kartą.

Policijos departamento liudininkų ir nukentėjusiųjų tarnybos paskirtą jai atstovauti pagal valstybės garantuojamą teisinę pagalbą vilnietį advokatą Nikolajų Kuznecovą teisėja pripažino tik kaip liudytojos liudytoją ir jo net neapklausė.

Tikimasi kitame teismo posėdyje spalio 21 dieną sulaukti pačios liudytojos L.Stankūnaitės, o jai neatvykus, bus sprendžiama dėl kitų būdų ją apklausti.

Tą dieną bus peržiūrėta 2012 metų kovo 23 dieną Kedžių namuose Garliavoje bandymo perduoti mergaitę motinai metu nufilmuotos kilusios grumtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.