Užmušęs draugus klaipėdietis prekiavo narkotikais

Šiurpią avariją Klaipėdoje sukėlęs 21 metų Vilius Cemnolonskis bus teisiamas ne tik už vairavimą apsvaigus nuo kvaišalų, bet ir už jų platinimą.

V.Cemnolonskio vairuojamas automobilis BMW rėžėsi į Dramos teatro sieną.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
V.Cemnolonskio vairuojamas automobilis BMW rėžėsi į Dramos teatro sieną.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2013-09-20 06:00, atnaujinta 2018-02-22 00:28

Šių metų gegužės 2-osios naktį, apie 23 val. 30 min., V.Cemnolonskis vairavo automobilį BMW 528. Juo važiavo ir du jo bendraamžiai – klaipėdiečiai Mantas Kvedarauskas ir Eivydas Pocius. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pilies gatvėje, šalia Dramos teatro, V.Cemnolonskis nesuvaldė vairuojamo automobilio.

Įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą BMW užlėkė ant šaligatvio, trenkėsi į medį, o paskui – į pastato sieną.

Abu keleiviai žuvo iš karto, o V.Cemnolonskis beveik nenukentėjo – nustatytas tik galvos sumušimas ir nubrozdinimų.

V.Cemnolonskio vairuojamas BMW, per miesto centrą lėkęs maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu, buvo nufilmuotas iš kito automobilio.

Po avarijos nuvežtas į ligoninę V.Cemnolonskis aiškino tą dieną su draugais vartojęs tik lengvus gėrimus. Jaunuolio kraujyje alkoholio nerasta.

Tačiau šlapimo tyrimo testas atskleidė kitokį vaizdą. Pasirodo, tądien V.Cemnolonskis vartojo ne tik alkoholį – jo organizme aptikta marihuanos pėdsakų.

Vėliau paaiškėjo, kuo vertėsi niekur nedirbantis, sukėlęs avariją, per kurią žuvo du jo draugai, jaunuolis – ne tik pats vartojo narkotikus, bet ir pardavinėjo juos kitiems.

Pareigūnai surengė V.Cemnolonskio namuose kratą ir aptiko nemažai kvaišalų – 150 gramų kanapių, 5 gramus hašišo ir dar 7 gramus psichotropinės medžiagos, kurią narkomanai vadina kristalais.

V.Cemnolonskis turėjo Lietuvoje plintančių itin pavojingų žmogaus sveikatai kvaišalų, veikiančių sąmonę panašiai kaip metamfetaminas. Vienas gramas „kristalų” juodojoje rinkoje kainuoja 15–30 litų.

„Tokį metamfetamino pakaitalą Lietuvos pajūryje aptikome pirmą kartą. Vadinamieji kristalai paplitę Vakarų Europos šalyse, JAV, narkomanai juos rūko ir uosto”, – „Lietuvos rytui” pasakojo Klaipėdos apskrities organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro vadovas Valdas Narutavičius.

Iki tol V.Cemnolonskis nebuvo patekęs į uostamiesčio policijos akiratį.

Su narkotikų platintojais kovojantys pareigūnai stebėjo gaują, į kurią buvo įsitraukę kai kurie jo draugai. Vienas jų žuvo tą naktį važiuodamas V.Cemnolonskio vairuojamu automobiliu.

Praėjus vos 4 mėnesiams nuo skaudžios nelaimės Pilies gatvėje policija sulaikė ne tik V.Cemnolonskį, bet ir dar du asmenis, pirkusius iš jo kvaišalų. Įkliuvęs su „kristalais”, hašišu ir kanapėmis jaunuolis suimtas. Už narkotikų platinimą jam gresia nelaisvė iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.