Išžaginta ir pagrobta mergina pagalbos telefonu šaukėsi tris kartus

Tragiška žinia apie tai, kad Panevėžio rajone Velžio seniūnijoje buvo rastas liepsnojantis automobilis su jaunos merginos kūnu, pašiurpino Lietuvą. Per tyrimą paaiškėjusios aplinkybės, kad mergina iš važiuojančio automobilio su policijos pareigūnais kalbėjosi bene pusvalandį, o šie negalėjo nustatyti jos buvimo vietos - sukrėtė ir visko mačiusius pareigūnus.

Sudegęs merginos kūnas rastas šio "Volkswagen Passat" bagažinėje.<br>R.Stundžienės nuotr.
Sudegęs merginos kūnas rastas šio "Volkswagen Passat" bagažinėje.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Sep 21, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:08 PM

Vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius portalui lrytas.lt sakė, kad ši aplinkybė nustebino ne tik vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską, bet ir Policijos departamento pareigūnus.

„Šiuo metu atliekamas tyrimas, į įvykio vietą išsiųstas Bendrojo pagalbos centro viršininkas Artūras Kedavičius, kuris turi paaiškinti, kodėl neįmanoma buvo nustatyti merginos būvimo vietos“ – kalbėjo Ž.Pacevičius.

Pirminiais duomenimis, mergina skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės, tačiau šios aplinkybės negalėjo patvirtinti nei vidaus reikalų viceministras, nei Bendrojo pagalbos centro viršininkas.

„Mes šiuo metu aiškinamės, kodėl, kai mergina susisiekė su Bendruoju pagalbos centru, o į pokalbį buvo prijungti ir policijos pareigūnai, mes negalėjome nustatyti jos buvimo vietos.

Paprastai, kai tik mums paskambina žmonės, su skambučio duomenimis, mes gauname ir informaciją apie jų buvimo vietą“ – portalui lrytas.lt sakė A.Kedavičius.

Policijos pareigūnu teigimu, mergina su policija susisiekė tris kartus.

Pirmąjį kartą paskambinusi mergina spėjo pasakyti, kad buvo pagrobta, nuvežta į sodų bendriją Dembavoje Panevėžio rajone ir išprievartauta.

Antrą kartą vėl paskambinusi ji pasakė, kad yra kažkur vežama žalios spalvos automobilio bagažinėje ir girdėjusi, kad ją žada nuskandinti. 

Trečiąjį kartą merginai su policija nepavyko pakalbėti – ryšys nutrūko.

Tragedijos chronologija minučių tikslumu

Policijos departamentas šeštadienio vakare išplatino įvykių Panevėžio rajone chronologiją.

7 val. 11. min.  BPC operatorė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojui pranešė, kad bendruoju pagalbos telefonu paskambino mergina, kuri pranešė, jog yra pagrobta ir vežama automobilio bagažinėje.

7 val. 14 min. BPC operatorė budėtojus sujungia su paskambinusia mergina, kuri praneša, kad yra automobilio „VW Passat“ bagažinėje. Budėtojas aiškinasi, kur ji yra ir kur ją veža. Išsiaiškina, kad tai galėtų būti Dembava.

7 val. 17 min. budėtojas siunčia policijos ekipažą į Dembavą.

7 val. 18. min. BPC dar kartą budėtojus sujungia su mergina. Jis išsiaiškina, kad mergina išprievartauta, ją gali paskandinti, sužino, kokios markės ir spalvos automobiliu vežama mergina.

Gauta informacija perduodama 4 mieste ir Panevėžio rajone dirbantiems ekipažams. Pareigūnų ekipažai dirba Dembavoje ir jos apylinkėse, ypatingas dėmesys skiriamas vandens telkiniams.

7 val. 24. min. BPC bendrauja su policija ir praneša, kad mergina važiuoja automobilio bagažinėje, tačiau BPC nemato skambinančiosios telefono numerio ir negali nustatyti jos buvimo vietos judėjimo krypties.

7 val. 25 min. budėtojas skambina BPC ir klausia, ar jie nemato telefono buvimo vietos. Atsakymas neigiamas.

Nuo 7 val. 17 min. iki 8 val. 16 min. budėtojas palaiko radijo ryšį su policijos pajėgomis. Tikrindami nurodytose apylinkėse esančių vandens telkinių prieigas, gyvenamąsias teritorijas, parkus, visus kelius, vedančius nuo Dembavos, ir aplink esančius kaimus, policijos pareigūnai bendrauja tarpusavyje.

8 val. 16 min. budėtojas iš Bendrojo pagalbos centro gauna pranešimą, kad prie miško Keravos kaime, Panevėžio rajone, dega automobilis. Išsiunčiamos visos pajėgos, vykdžiusios automobilio ir nukentėjusiosios paiešką.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, automobilis degė atvira liepsna. Pareigūnai automobilį gesino automobiliniais gesintuvais, atvykę Panevėžio apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai automobilį „VW Passat“ užgesino. Automobilio bagažinėje rastas sudegęs kūnas (lytis ir tapatybė nustatomi). Įtariama, kad tai galėtų būti BPC skambinusi 17-metė panevėžietė.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio („Nužudymas“) 2 dalį.

13 val. 30 min. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate vykusioje trumpojoje spaudos konferencijoje Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo skyriaus vyr. prokuroras Donatas Skrebiškis ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas pranešė, kad sulaikyti du įtariamieji: panevėžietis J. J., gimęs 1980 m., nedirbantis, blaivus, anksčiau 5 kartus teistas, teistumai išnykę, ir Panevėžio rajono gyventojas D. A., gimęs 1991 m., nedirbantis (girtumas – 0,3 prom.), anksčiau 4 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, narkotines medžiagas.

Į Panevėžio AVPK nuo ryto yra išvykę Policijos departamento prie VRM Viešosios policijos valdybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.