Per 8 mėnesius bendrovė „vokeliuose“ išmokėjo pusę milijono litų atlyginimų

Patikrinus Marijampolės apskrityje

Patikrinimą bendrovėje VMI atlikti nusprendė sulaukusi dviejų skundų pasitikėjimo telefonu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Patikrinimą bendrovėje VMI atlikti nusprendė sulaukusi dviejų skundų pasitikėjimo telefonu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-23 13:08, atnaujinta 2018-02-21 22:02

Patikrinimą bendrovėje VMI atlikti nusprendė sulaukusi dviejų skundų pasitikėjimo telefonu. Atvykus į įmonę, ant direktoriaus stalo gulėjo išdėlioti 12 tūkst. litų - įmonės vadovas negalėjo pateikti dokumentų, pagrindžiančių, iš kur pinigai atsirado. Šalia aptiktas ir segtuvas su neoficialaus darbo užmokesčio žiniaraščiais.

„Mokesčių inspekcijos specialistai nustatė, jog su darbuotojais atsiskaitoma kiekvieną penktadienį, šį faktą savo paaiškinime patvirtino ir pats direktorius. Tačiau darbo sutartyse nurodyta, kad atlyginimas mokamas du kartus per mėnesį, o dauguma darbuotojų yra parašę prašymus gauti darbo užmokestį tik kartą per mėnesį.

Sulyginus oficialius įmonės darbo užmokesčio žiniaraščius su „juodaisiais“, paaiškėjo, kad šių metų sausio - rugpjūčio mėnesiais darbuotojams išmokėta daugiau nei pusė milijono litų „vokeliuose“, - VMI pranešime cituojamas Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

Surinkta medžiaga dėl, įtariama, apgaulingos apskaitos vedimo ir darbo užmokesčio mokėjimo „vokeliuose“ perduota Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.