Kaune įkliuvo senus automobilius vogusi sugyventinių pora

Kauno Kriminalinės policijos pareigūnai praneša pagaliau sulaikę du senų automobilių vagystėmis įtariamus kauniečius – anksčiau teistą vyrą 43 metų A.R. ir jo sugyventinę - 28 metų J.K.

Įtariama, kad sulaikyta sugyventinių porelė per metus Kaune galėjo pavogti iki 30 senų automobilių.<br>Kauno policijos nuotr.
Įtariama, kad sulaikyta sugyventinių porelė per metus Kaune galėjo pavogti iki 30 senų automobilių.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 24, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:50 PM

Policijos duomenimis, apie metus Kaune siautę sulaikytieji, ko gero, bus pavogę apie tris dešimtis senų automobilių.

Nusikaltėlių porelė rinkdavosi prie pagrindinių Kauno ligoninių esančiose stovėjimo aikštelėse paliktus senus, apie 20 metų senumo automobilius. Vagys žinojo, kad šiose transporto priemonėse paprastai nebūna sumontuota apsaugos sistemų, o jais į ligoninę atvykę garbaus amžiaus žmonės gydykloje užtruks gana ilgai.

Į policiją pradėjus plaukti savo automobilių netekusių nelaimėlių pareiškimams, Kauno kriminalistai suvokė, kad mieste ėmė siautėti iki šiol negirdėta, beviltiškai pasenusius, tačiau vis dar riedančius automobilius vagianti nusikaltėlių grupė.

Šių nusikaltėlių išaiškinimas tapo bene prioritetiniu Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus (APGTS) uždaviniu.

Policijos pareigūnai lrytas.lt žurnalistui sakė nebegalintys suskaičiuoti, kiek parų praleista tūnant pasalose, kiek patikrinta garažų ir automobilių laužynų.

Aiškinantis, kas ir kodėl vagia beviltiškai pasenusius automobilius, buvo iškelta ne viena versija. Viena jų, kad vagystes užsako prekeiviai iš Azijos, kurie vėliau į savo šalis gabena senų automobilių detales.

„Buvo sunku bendrauti su automobilių netekusiais žmonėmis. Pas mus ateidavo garbaus amžiaus žmonės, kuriems 20 metų senumo „Audi“ ar „Volkswagen“ buvo vienintele susisiekimo priemonė. Galima drąsiai teigti, kad nusikaltėliai nuskriausdavo labiausiai pažeidžiamus žmones, kuriems jų senas automobilis buvo ypač vertingas“, – lrytas.lt žurnalistui sakė vienas sulaikymo operaciją rengusių kriminalistų.

Sulaikytas kaunietis automobilius vogė kartu su sugyventine. Moteris savo gyvenimo draugą atveždavo į vagystės vietą, kol šis vogdavo mašiną, ji stebėdavo aplinką. Tereikėdavo atsuktuvu išlaužti primityvų, dažnai neveikiantį durų užraktą ir sujungus paleidimo spynelės laidus nuvažiuoti.

Sugyventinių porelė buvo išsinuomojusi garažą, jame vogti automobiliai buvo supjaustomi dalimis, o šios parduodamos metalo supirktuvėms.  Šiame garaže kriminalistai rado vogtų automobilių, iškomplektuotų automobilių detalių ir įrankių automobiliams vogti.

Kriminalistams pavyko rasti ne vieną vogtą automobilį, taip pat kitų svarių įkalčių. Vienu jų porelė naudojosi vogtu "VW Passat". Pritvirtinę kito tos pačios markės automobilio valstybinius numerius jie važinėjo po miestą.

Anksčiau teistam įtariamajam teismas skyrė 2 mėnesių suėmimą, tačiau jo sugyventinę ir vagysčių bendrininkę paliko laisvėje. Jai skirta su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.