Palangoje savižudis vyras apšaudė pareigūnus ir sukėlė sprogimą

Pirmadienį Palangoje policijos pareigūnai bandė išgelbėti 34 metų vyrą, kuris grasino susisprogdinti. Gavę iškvietimą, jie iš karto atvyko į Vilimiškės kelio gatvę, kur ir buvo nusižudyti grasinantis vyras. Apie 13 val. 45 min. atvykusius pareigūnus jis apšaudė iš pneumatinio šautuvo ir liepė nesiartinti. Į buto patalpas vyras iš baliono leido buitines dujas.

Sprogimo metu buvo apgadintas pastato stogas, išdužo dalies pastato langų stiklai, apgadintos antrame pastato aukšte esančios patalpos.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Sprogimo metu buvo apgadintas pastato stogas, išdužo dalies pastato langų stiklai, apgadintos antrame pastato aukšte esančios patalpos.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-09-24 10:01, atnaujinta 2018-02-21 21:17

Dėl šio įvykio buvo iškviestos visos specialiosios tarnybos, buvo evakuoti visi namo gyventojai. Į įvykio vietą atvyko Greitosios medicinos pagalbos ekipažas, Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir policija.

Palangos policijos atstovė Jurgita Rinkevičienė portalui lrytas.lt teigė, kad pareigūnai įvykio vietoje užtikrino, kad namo gyventojai būtų evakuoti ir laikytųsi saugaus atstumo. Pareigūnai įkalbinėjo žuvusįjį atsisakyti savo ketinimų. Jie su vyru bendravo apie pusvalandį.

Po pokalbio su policijos pareigūnais, apie 14 val. vyriškis sutiko savanoriškai pasiduoti ir, lipdamas laiptais, galimai pabandė prisidegti cigaretę. Dėl to sprogo pastate susikaupusios dujos.

Sprogimo metu buvo apgadintas pastato stogas, išdužo dalies pastato langų stiklai, apgadintos antrame pastato aukšte esančios patalpos.

Namo gyventojas A.R. buvo sunkiai sužalotas. Jis dėl viso kūno nudegimo išvežtas į Klaipėdos ligoninę, kurioje 16 val. 30 min. mirė.

Nuo sprogimo bangos taip pat nukentėjo Palangos miesto komisariato pareigūnas, kuris dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai. Pirminiais duomenimis, daugiau susižeidusių nebuvo.

Anksčiau vyras policijai nebuvo žinomas. Jis gyveno kartu su mergina, kuri įvykio metu buvo pastate. Mergina nenukentėjo.

Kodėl vyras norėjo susisprogdinti, nežinoma. Įvykio metu jis, galimai, buvo neblaivus.

Įvykis ir aplinkybės tiriamos policijos pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.