Už žmogaus nužudymą Kauno nusikaltėliai kalės po penketą bei pusšeštų metų

Kauno Vilijampolėje, buvusio

Aukos gyvybė užgeso ligoninėje.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Aukos gyvybė užgeso ligoninėje.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2013, 1:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:50 PM

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje K. Š., T. M. ir J. M. kaltinami būdami nepilnamečiai nužudę J. G., visus tris asmenis pripažino kaltais. Dviem iš jų skirta penkerių metų, o T. M. - 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

Nuosprendžiu priteisti ir civiliniai ieškiniai. Valstybinei ligonių kasai - 3093 litų, nukentėjusiajai priteista atlyginti tik neturtinę žalą - 6000 litų, nukentėjusiajam - turtinę ir neturtinę žalą - 6988 litus.

Anot Kauno apygardos teismo atstovės Gintarės Veželytės - Putnikienės, jaunuoliai buvo teisiami už tai, kad 2011 m. birželį Kaune esančiame negyvenamajame pastate kartu su mažamečiu kilusio konflikto metu tyčia sužalojo A. G., kuris po kelių dienų ligoninėje nuo patirtų sužalojimų mirė.

Kaltinamieji savo kaltės nepripažino. T. M. parodymus duoti atsisakė. K. Š. teigė, kad įvykio vietoje nebuvo, o jį apkalbėjo kartu buvęs mažametis. J. M. neprisiminė, ar buvo įvykio vietoje, ir nors ikiteisminio tyrimo metu viską pripažino, vėliau savo parodymus pakeitė.

„Teismas, įvertinęs kaltinamųjų, liudytojų, ekspertės parodymus bei pateiktas išvadas, taip pat, atsižvelgdamas į visus byloje surinktus rašytinius įrodymus, pripažino, kad kaltinamieji padarė jiems inkriminuojamą veiką, - padarė labai sunkų tyčinį smurtinį nusikaltimą, kuris baigėsi asmens mirtimi, ir skyrė laisvės atėmimo bausmes - K. Š. - 5 m., T. M. - 5 m. 6 mėn. bausmę atliekant nepilnamečių pataisos namuose, J. M. - 5 m., bausmę atliekant pataisos namuose“, - teigiama Kauno apygardos teismo pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.