Kauno bigbendo vadovo byla pasiekė teismą

Kauno apylinkės teismui perduota Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnų tirta baudžiamoji byla, kurioje Kauno miesto savivaldybei priklausančios koncertinės įstaigos Kauno bigbendo vadovas yra įtariamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi, švaistęs įstaigos turtą ir klastojęs dokumentus. Apie tai pranešė STT.

Bylą tyrė STT.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Bylą tyrė STT.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-30 11:15, atnaujinta 2018-02-21 16:13

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų vasarą gavus koncertinės įstaigos kolektyvinį pareiškimą, kuriame buvo nurodyta, kad įstaigoje galbūt dirba asmenys, kurių jie nepažįsta ir niekada nėra matę.

Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad įstaigos vadovas priėmė į darbą du asmenis, kurie faktiškai įstaigoje nedirbo. Tokiu būdu įstaigos vadovas galėjo tyčia klastoti koncertinės įstaigos Kauno bigbendas darbo laiko apskaitos žiniaraščius ir fiktyviai įdarbintiems darbuotojams mokėjo atlyginimus.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse už šias nusikalstamas veikas nustatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.