Žiaurus moteriškas kerštas

Klaipėdoje bus teisiamos motina su dukterimi, kurios kaltinamos užsakiusios šiurpų nusikaltimą. Į teisiamųjų suolą taip pat sėdo ir šio nusikaltimo vykdytojas. Tačiau byla kol kas stringa.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Oct 7, 2013, 7:36 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:23 AM

Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Jonas Špelveris, kaltinamųjų suole išvydęs tik 27 metų Stanislovą Kladovą, stebėjosi, kodėl jo bendraamžė Viktorija Gudkova ir jos motina 55 metų Jelena Berlimova tiktai paskutiniu momentu informavo teismą, jog abi dėl staiga pašlijusios sveikatos negalės dalyvauti posėdyje, rašo „Lietuvos rytas."

Anksčiau teistas S.Kladovas ne tiktai kitus kurstė sužaloti klaipėdietę Svetlaną Zaleckienę, bet ir pats stengėsi sutrikdyti šios moters sveikatą – už atlygį perpjovė jos vairuojamo automobilio stabdžių žarnelę. Nelaimės išvengta, nes S.Zaleckienė laiku pastebėjo gedimą.

Prisipažinęs kaltu S.Kladovas tvirtina vykdęs pažįstamų klaipėdiečių J.Berlimovos ir V.Gudkovos regztą nusikalstamos veiklos planą.

Įvykdė šiurpų sumanymą

S.Kladovas nuo vaikystės buvo pažįstamas su klaipėdiete pedagoge J.Berlimova ir jos vaikais, su kuriais mokėsi vienoje mokykloje. Kai vyras nusižengė ir buvo uždarytas į įkalinimo įstaigą, ši šeima nuo jo nenusigręžė – atsiųsdavo maisto produktų, šiltesnių drabužių.

Šių metų sausio 6-ąją J.Berlimovai prireikė iš Didžiosios Britanijos grįžusio S.Kladovo pagalbos. Vėliau sulaikytas vyras prisipažino įvykdęs jos prašymą – nupjovęs S.Zaleckienės automobilio „Volkswagen Golf” stabdžių žarnelę, kad mašina patektų į avariją.

To esą reikėję tam, kad moteris ir jos sutuoktinis nenuvyktų į kažkokį teismą Vilniuje.

S.Kladovas prisiminė ir kitą pageidavimą – J.Berlimova norėjusi, kad nukentėtų ne tik S.Zaleckienė, bet ir jos sutuoktinis, buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis.

Nusikaltimo užsakovė vyrui parodė poros nuotraukas, už sužalojimą žadėjo atlygį – 1000 litų. Namuose vykusiame pokalbyje esą dalyvavusi ir V.Gudkova.

Maustė draugą ir užsakoves

Nupjovęs S.Zaleckienės automobilio stabdžių žarnelę S.Kladovas užsakymą sužaloti žmones perdavęs savo bičiuliui klaipėdiečiui Juliui Žaltauskui. Pasakė jam, kad moterį reikia sumušti nestipriai, kad liktų tiktai mėlynės. Parodė sutuoktinių nuotraukas, namą miesto centre, kuriame jie gyvena.

Paskambinęs S.Kladovui ir pranešęs, kad „viskas padaryta”, J.Žaltauskas iš jo už „atliktą užduotį” gavo 1000 litų.

S.Kladovas sakė, kad jam pinigus perdavė J.Berlimova. Vyras prisiminė laiptinėje jos neva ištartus žodžius: „Jeigu nebus rezultato, tai reikės sumušti stipriau.” S.Kladovas sau nieko nepasiliko – visą atlygį perdavė J.Žaltauskui.

Tačiau paaiškėjo, kad „smogikas” mulkino ir savo draugą, ir užsakoves – S.Zaleckienės nesumušė.

Tai sužinojusi J.Berlimova pareikalavo, kad S.Kladovas grąžintų pinigus arba baigtų reikalą – išmuštų moteriai dantis ir sulaužytų nosį.

Be to, ji S.Kladovui priekaištavo, kad dėl nupjautos stabdžių žarnelės avarija neįvyko.

Vykdytojas atskleidė kortas

Vėliau J.Žaltauskas iš S.Kladovo paėmė mobilųjį telefoną, kuriame buvo sutuoktinių, jų automobilių nuotraukos, tačiau pinigų negrąžino.

S.Kladovas J.Berlimovai pažadėjo skolą už neatliktą užsakymą grąžinti vėliau. Tada moteris S.Kladovui liepusi ant lapelio vėlesne data surašyti, kad jis iš jos savo reikmėms pasiskolinęs 1000 litų.

J.Žaltauskui, regis, prabilo sąžinė – sužinojęs, kad sunegalavęs I.Zaleckis gydosi ligoninėje, jam paskambino, o paskui atvyko ir pranešė apie užsakytą susidorojimą. Parodė I.Zaleckiui mobilųjį telefoną su jo, žmonos, „Volkswagen Golf”, daugiabučio kiemo, kuriame stovėjo mašina, nuotraukomis.

Sutikęs tapti smogiku vyras persigalvojo, sužinojęs, kad šeima augina mažametę dukterį.

J.Žaltauskas sunegalavusį I.Zaleckį patikino tokio užsakymo nevykdysiąs, perspėjo, kad šeima saugotųsi, bet neatskleidė, kas rezga nusikaltimą. Sakė ir pats to nežinąs, nes bendravęs tik su tarpininku, iš kurio paėmęs mobilųjį telefoną.

Kai I.Zaleckis kreipėsi į policiją, J.Žaltauskas, S.Kladovas ir J.Berlimova buvo sulaikyti.

Įtarimai prislėgė ir du mažamečius vaikus auginančią jos dukterį studentę Viktoriją.

Bando neigti kaltinimus

J.Berlimova bando neigti siekusi įbauginti ir sunkiai sužaloti S.Zaleckienę – jos dukters V.Gudkovos sutuoktinio įmotę. Teisiamoji tvirtina, kad inkriminuojami kaltinimai tėra blogų santykių su I.Zaleckiu padarinys.

„I.Zaleckis su žmona ilgai nesikraustė iš buto, kurį pardavė mano dukrai Viktorijai ir jos vyrui – savo įsūniui. Dėl jo turėjome daug bėdų.

Jis kieme kūju sudaužė du automobilius, nusiaubė butą. Kreipėmės į teismą – buvo nuteistas už chuliganišką išpuolį”, – teisme aiškino J.Berlimova.

Moterys pasakojo, jog tuomet teisiamą I.Zaleckį, kuris esą dėl ligų neatvykdavo į teismo posėdžius, jos mieste dažnai matydavo sveiką. Todėl ir paprašiusios S.Kladovo jį pasekti, kad išsiaiškintų, ar teisiamas vyras iš tikrųjų serga.

Moteris tvirtina, kad grįžęs iš užsienio S.Kladovas iš tikrųjų prašęs paskolinti pinigų.

Skolą ji išsireikalavo per antstolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.