Vietoje oro pagalvės – slėptuvė cigaretėms

Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė Šalčininkų rajono gyventojos vairuotą automobilį su gana originaliai įrengta slėptuve cigaretėms. Ji atidaroma distanciniu būdu ir įrengta vietoje keleivio oro pagalvės. Iš viso į tokią slėptuvę tilpo dėžė, t. y. pusė tūkstančio pakelių, cigarečių.

Slėptuvės durelės buvo valdomos distanciniu pulteliu.<br>VSAT nuotrauka
Slėptuvės durelės buvo valdomos distanciniu pulteliu.<br>VSAT nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:22 AM

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone patikrinimui sustabdė iš vadinamosios Dieveniškių kilpos išvažiuojantį automobilį „Volkswagen Passat“.

Šioje pasienio su Baltarusija ruože esančioje vietoje yra įrengtas Širvių atraminis postas. Jame budintys pasieniečiai nuolat tikrina į abi puses vykstančius asmenis bei transporto priemones.

„Volkswagen Passat“ vairavo 44-erių vietinė gyventoja, turėjusi tvarkingus asmens ir mašinos dokumentus. Širvių punkte dirbantys pasieniečiai nuolat sulaiko iš Dieveniškių kilpos gabenamus kontrabandinius rūkalus, todėl įtartinus automobilius dažnai patikrina detaliai. Ir šįsyk VSAT pareigūnai „Volkswagen Passat“ aptiko gana originaliai įrengtą slėptuvę.

Į ją patenkama mašinos keleivio priekinę oro pagalvę dengiančią plastmasinę apdailą atidarius distancine įranga. Plikomis rankomis atidaryti šią apdailą nėra įmanoma. Manoma, kad tokio patobulinimo imtasi patogumui, kad kiekvieną kartą gabenant neteisėtą krovinį nereikėtų ardyti oro pagalvės apdailos ir priekinio skydelio.

Pati oro pagalvė buvo išimta ir taip mašinos priekyje suformuota slėptuvė. Iš jos G.Žagunio užkardos pasieniečiai ištraukė 500 pakelių cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šalčininkų rajono gyventojai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai moteriai gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų bauda ir giminaičiui priklausančio „Volkswagen Passat“ konfiskavimas. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas.

Vairuotoją pasieniečiai po apklausos paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi G. Žagunio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.