Biržų ugniagesių radinys – senutę nuskriaudusių plėšikų kaukės

Biržų rajono policijos pareigūnai per parą išaiškino įžūlų senutės apiplėšimą. Į 80-metės namą, išdaužę langus, įsibrovę du plėšikai neilgai džiaugėsi pagrobtais 6 tūkst. litų. Nusikaltėlius pareigūnai sulaikė, rado dalį grobio, o ugniagesiai iš tvenkinio ištraukė ir įkalčius – plėšikų kaukes.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 14, 2013, 10:21 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:03 AM

Pranešimą apie apiplėšimą Širvėnos seniūnijos Stačkūnų kaime policija gavo spalio 10 dieną. Paaiškėjo, kad viena savo sodyboje gyvenanti 80-metė N.V. buvo užpulta dar išvakarėse, tačiau iškart niekam apie plėšikų vizitą nepranešė.

Tik kitą dieną moteris artimiesiems papasakojo, kad spalio 9 dienos vakare, apie 20 val. 15 min., į jos namą, išdaužę langų stiklus, įsibrovė du kaukėti vyrai ir pareikalavo pinigų. Pagrobę 6 tūkst. litų, jie pasišalino.

Nors pranešimą apie apiplėšimą pareigūnai gavo pavėluotai, o nusikaltėliai darbavosi užsimaukšlinę kaukes, Biržų kriminalistams per parą pavyko nustatyti šį nusikaltimą padariusius asmenis. Šeštadienį buvo sulaikyti du 21 metų Biržų rajono gyventojai – A.S. ir S.V., įtariami senutės apiplėšimu. Buvo surasta ir dalis jų pagrobtų pinigų.

Ieškant įkalčių, sekmadienį policijai prireikė ir ugniagesių pagalbos. Šie Širvėnos seniūnijos Ruoliškio kaime iš tvenkinio ištraukė medžiagines kaukes. Manoma, kad būtent jomis plėšikai buvo prisidengę veidus, kai lindo į biržietės namą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.