Kyšį kolegoms bruko ir policininkas

Policininkas įkliuvo dėl kyšio. Įdomiausia, kad pareigūnas įtariamas ne bandęs jį paimti, o pats davęs. Ir ne bet kam, o savo kolegoms, rašo „Lietuvos rytas”.

Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl policijos pareigūnų papirkimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl policijos pareigūnų papirkimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 15, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:17 AM

Vaiko auginimas, matyt, tiek išvargino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūną Edgarą R., kad pamiršęs savo pareigas jis tapo įtariamuoju, kuriam gresia laisvės atėmimo iki dvejų metų bausmė.

Administracinės veiklos skyriaus Paieškos poskyrio specialistas savo kolegoms iš Imuniteto skyriaus įkliuvo praėjusį penktadienį vienoje metalo supirktuvių Pabradėje.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistams buvo pranešta, kad metalo supirktuvėje galimai vykdoma neteisėta veikla.

Netrukus juos pasiekė dar viena žinia – policijos pareigūnas gali bandyti juos papirkti.

Todėl į Pabradę penktadienį išsiruošę VMI specialistai kartu vykti pakvietė ir VPK Imuniteto skyriaus pareigūnus.

Informacija pasitvirtino. Pradėjus tikrinti metalo supirktuvės finansinius duomenis į ją atėjęs Edgaras R. vienam kolegų padavė 1200 litų. Tokia suma jis atsilygino už tai, kad tikrintojai „nieko nerastų”.

Edgaras R. iškart buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę 48 valandoms.

Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl policijos pareigūnų papirkimo.

Už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės apribojimą, baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pasibaigus sulaikymo terminui vyras paleistas į namus, nuspręsta nesikreipti į teismą dėl jo suėmimo.

Nors Edgaras R. šiuo metu nedirba, išėjęs vaiko auginimo atostogų, bus atliekamas tarnybinis patikrinimas ir sprendžiama, ar šis pareigūnas toliau gali dirbti policijoje.

Po nemalonumų – auginti vaiko

* Edgaras R. – ne pirmas Vilniaus kelių policijos valdybos pareigūnas, turintis nemalonumų su teisėsauga.

* Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama Kelių patrulių rinktinės vado Mariaus Putrimo baudžiamoji byla. Jis kaltinamas piktnaudžiavimu pareigomis ir dokumentų suklastojimu.

* M.Putrimas į teisiamųjų suolą sėdo dėl 2010 metų gegužę įvykdyto nusižengimo, kai padėjo savo draugo pažįstamai Irinai Salyginai išsisukti nuo didesnės baudos.

* M.Putrimas surašė vieną protokolą, nors greitį viršijanti I.Salygina buvo užfiksuota du kartus.

* Kadangi automobilio savininkė I.Salyginos duktė nepripažino, kas vairavo automobilį, vietoj dviejų baudų jai teko sumokėti tik vieną.

* M.Putrimas Vilniaus kelių patrulių rinktinei oficialiai vadovauja iki šiol. Prokuratūrai jo atžvilgiu pradėjus ikiteisminį tyrimą, pareigūnas pasiprašė išleidžiamas tėvystės atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.