Lietuviai savo tautietį išrengė nuogai, ištepė aliejumi ir talžė įkaitusia geležimi

Lietuvos nusikaltėliai vėl šiurpina Angliją. Mūsų tautiečių drama sukrėtė Lankašyro grafystę. Du broliai lietuviai pagrobė savo tautietį ir  jį žiauriai kankino. Jaunas vyras buvo žeminamas, mušamas, net plakamas elektros laidu. Jį išgelbėjo jaunesnysis brolis, kuris sugebėjo pabėgti nuo pagrobėjų ir iškviesti pagalbą.

Už žiaurų nusikaltimą broliai Svedskai laisvės neteko ketveriems metams.<br>„Facebook“
Už žiaurų nusikaltimą broliai Svedskai laisvės neteko ketveriems metams.<br>„Facebook“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2013, 4:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:20 AM

Protu nesuvokiamas žiaurumas pratrūko šių metų gegužę. Tada juodadarbių lietuvių aukomis tapo studentai iš Lietuvos. Apie tai rašo britų dienraštis „Daily Mail“.

22 metų lietuvis, kuris į svetimą šalį atvyko dirbti ir studijuoti, susipažino su dviem savo tautiečiais - 34 metų Dariumi Svedsku ir dešimčia metų jaunesniu jo broliu Dainiumi. Pažintis buvo lemtinga.

Broliai iš Lietuvos pagrobė savo tautietį ir įkalino. Visą tą laiką jis buvo žiauriai mušamas ir kankinamas.

Įkalintas nusikaltėlių name jaunasis lietuvis buvo išrengtas nuogai ir paguldytas ant grindų. Jis turėjo pats išsivolioti kepimo aliejuje, o tada buvo daužomas įkaitintu gelžgaliu. Nusikaltėliai talžė vaikino galvą diržo sagtimi. Išsekusį savo tautietį vertė vaikščioti keturiomis, o tuo metu per galvą daužė medine kėdės koja.

Smurtas tęsėsi penkias dienas. Pagrobtasis studentas patyrė sunkią galvos traumą. Taip pat smarkų psichologinį sukrėtimą. Jis buvo išsekęs.

Kaip tik tuo metu į Lankašyrą iš Lietuvos atvyko jaunesnysis aukos brolis. Septyniolikametis čia turėjo studijuoti. Tačiau po kelių dienų jis pateko į tų pačių žiaurių tautiečių nasrus. Paauglys taip pat buvo įkalintas. Tačiau neilgam.

Kol jo vyresnįjį brolį nusikaltėliai plakė elektros laidu ir vertė vaikščioti keturiomis, septyniolikametis išdaužė storą pirmojo namo aukšto lango stiklą ir sugebėjo pasprukti.

Jis nubėgo į šalia buvusią gamyklą ir paprašė pagalbos. Apie nesuvokiamą žiaurumą sužinojo policija.

„Didžiuojamės drąsiu jo poelgiu“, - po teismo posėdžio sakė policijos pareigūnas.

Ketvirtadienį teismas nuteisė žiaurius lietuvius. Darius Svedskas įkalintas ketveriems metams ir keturiems mėnesiams. Jo brolis Dainius Svedskas kalėjime praleis mėnesiu ilgiau. Bendrininkas S.Muradjanas laisvės neteko trejiems metams.

Jie pripažinti kaltais dėl neteisėto laisvės atėmimo, kūno sužalojimų ir prievartos.

Nužmogėjusių nusikaltėlių aukos grįžo į tėvynę. Nusikaltimą jiems primins randai ir gilus sukrėtimas.

Jų tapatybės pareigūnai neatskleidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.