Kaimyno šunį nukankinę vyrai sulaukė bausmės

Prieš teismą stoję Utenos rajone gyvenantys 34 metų broliai dvyniai sulaukė atpildo už tai, kad žiauriai nukankino savo kaimyno šunį.

Praėjusių metų balandį Utenos rajono Juknėnų kaimo gyventojas pasigedo šuns, jis buvo nukankintas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Praėjusių metų balandį Utenos rajono Juknėnų kaimo gyventojas pasigedo šuns, jis buvo nukankintas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-10-19 09:51, atnaujinta 2018-02-21 01:01

Gediminas K. ir Anicetas K. privalės neatlygintinai keturis mėnesius po 30 valandų atidirbti visuomenės labui.

Taip pat jiems teks atlyginti nukankinto šuns šeimininkui beveik 7000 litų žalą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Praėjusių metų balandį Utenos rajono Juknėnų kaimo gyventojas rado atidarytą voljerą, o jame pasigedo šuns. Medžioklinis vokiečių jagterjeras taip ir nebesugrįžo.

Šeimininkas ilgai ieškojo savo augintinio. Šuo buvo rastas negyvas vandens telkinyje. Paaiškėjo, kad keturkojis buvo žiauriai nužudytas.

Šuo surištomis kojomis dar gyvas buvo suvyniotas į džemperį, į kurį buvo prikrauta akmenų. Šis spurdantis ir inkščiantis ryšulys buvo įmestas į vandenį.

Tyrėjams pavyko nustatyti įtariamuosius. Drabužį, į kurį buvo įvyniotas gyvūnas, atpažino kaimo žmonės. Be to, broliai gerdami patys prasitarė nudaigoję šunį.

Jie pasakojo naktį atsliūkinę prie voljero, jį atsidarę ir užmetę virvę šuniui ant kaklo. Patiklus ir draugiškas keturkojis nesipriešindamas nuėjo į egzekucijos vietą.

Juknėnų kaimo žmonės mano, kad du girtauti mėgstančius brolius kas nors galėjo pasamdyti įvykdyti šį žiaurų išpuolį. Neatmetama, kad kam nors nepatiko naktinis šuns lojimas.

Patys kaltinamieji sakė, kad buvo girti, todėl negalėjo paaiškinti, kodėl taip žiauriai nužudė draugišką ir šeimininkų mylėtą šunį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.