D.Kedžio bendrininkų teisme prasidėjo ligos

Vilniaus miesto apygardos teismui pirmadienį nepavyko tęsti Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimondo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos, nes teisme nepasirodė teisiamasis R.Ivanauskas.

Teismui nepavyko tęsti Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimondo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teismui nepavyko tęsti Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimondo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 21, 2013, 10:18 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:04 AM

Jo advokatas Artūras Bauža teismą informavo, kad sekmadienį R.Ivanauskas buvo paguldytas į ligoninę. Kas atsitiko geriausiam D.Kedžio draugui, jo gynėjas sakė nežinantis.

Iš pokalbio su R.Ivanausko seserimi A.Bauža suprato, kad jau praėjusią savaitę jo kaltinamasis jautėsi blogai, o savaitgalį pakilus temperatūrai buvo nuspręsta vyrą nedelsiant gabenti į ligoninę.

Kiek R.Ivanauskas praleis gydymo įstaigoje, neprognozuojama. „Šiandien jam bus atliekami tyrimai“, – sakė A.Bauža.

Kitas teismo posėdis byloje numatytas gruodžio 5 dieną.

R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami D.Kedžiui padėję organizuoti žmogžudystes, skatinę ir kurstę jį žudyti žmones.

Abu teisiamieji kaltais neprisipažįsta. R.Ivanauskas teisme vaidina visiškai ligotą ir aklą, o E.Barauskaitė aiškina buvusi „po vyro padu“, todėl niekada nesikišo į jo ir jo draugų pokalbius.

2009 metų spalio 5 dieną D.Kedžiui pavyko įgyvendinti tik dalį savo plano – nušauti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę.

Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą teisėsaugininkams pavyko apsaugoti nuo mirties.

Pasak liudytojo Mindaugo Žalimo, D.Kedys taip pat planavo susidoroti su tuomečiu savo sesers Neringos Venckienės viršininku, Kauno apygardos teismo pirmininku Albertu Miliniu bei Kauno nusikalstamos Agurko grupuotės lyderiu Sauliumi Velečka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.