Aklas ir kurčias kalinių sargas stos prieš teismą

Paskui kaliniai sugrįžo į savo kamerą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 23, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:04 PM

K.Butkauskas iki šiol atkakliai neigia savo kaltę, nors įkalčiai - akivaizdūs. Nuteistųjų sergėtoją išdavė vaizdo kameros - buvo nufilmuota, kaip jis 2012 metų lapkričio 19-osios naktį, apie 1 valandą, atrakino kamerą, išleido iš jos du kalinius ir nieko nedarė, kai jie daužė 15 tūkst. litų kainuojančią ryšio priemonių slopinimo įrangą.

"Vaizdas - ne kaip televizijoje, bet pakankamai aiškus", - šiandien portalui lrytas.lt atskleidė prokuroras Ričardas Gailevičius.

Kol kaliniai trypė kojomis slopinimo įrenginio mikroschemas, K.Butkauskas buvo kitoje patalpoje.

Paskui kaliniai sugrįžo į savo kamerą.

Teisėsauga išsiaiškino, kad įrangos niokotojai buvo tik vykdytojai. Juos į naktinį žygį pasiuntė kiti kaliniai, K.Butkauskui už pagalbą neva pažadėję atsilyginti.

Prižiūrėtojas tikriausiai nežinojo, kad jo ir jo sėbrų naktiniai darbai gali būti nufilmuoti. Po to jis buvo atleistas iš pareigų.

Už piktnaudžiavimą tarnyba K.Butkauskui gresia iki 7 metų nelaisvės.

Jo bendrininkai kaliniai baudžiamojon atsakomybėn patraukti dėl svetimo turto sugadinimo. Vienas iš nuteistas kalėti 18 metų už žmogžudystę.

Prokuroras R.Gailevičius bendraudamas su kaliniais sužinojo, kad mobiliaisiais telefonais naudojamąsi beveik kiekvienoje kameroje.

Todėl vis gausėja pranešimų apie įspūdingas sumas, kurias iš patiklių žmonių išvilioja kalintys telefoniniai sukčiai.

Nepaisant įkalinimo įstaigų administracijose organizuojamų kratų ir kitų priemonių, mobiliuosius telefonus turi daugelis kalinių.

Akivaizdu, kad K.Butkausko atvejis kolonijose - toli gražu ne vienintelis, tik kaliniams talkinančius prižiūrėtojus retai pavyksta nutverti už rankos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.