Naminę virė miške, kur neveikia mobilusis ryšys

Raseinių rajone aptiktas vienas didžiausių šiais metais naminės virimo fabrikas Kauno apskrityje ir apie 200 litrų gatavos produkcijos. Jeigu nebūtų sutrukdę pareigūnai, šio fabriko įkūrėjas per kelias valandas būtų pagaminęs dar tiek pat svaigalų.

Naminės gamintojas pasirūpino patikima įranga.<br>Kauno policijos nuotr.
Naminės gamintojas pasirūpino patikima įranga.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 23, 2013, 5:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:58 PM

Įvykio vietoje sulaikytas policijai gerai pažįstamas Šiluvos (Raseinių r.) gyventojas 44 metų A.S. ir jam talkinęs 15 metų paauglys. Pastarasis buvo pagalbinis darbuotojas — nešiojo vandenį iš netoliese esančio upelio, kapojo malkas, kurstė krosnį.

Nelegalų naminės fabriką išaiškino informacijos apie jį gavę Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai. iš pradžių naminė buvo gaminama kitoje vietoje, tačiau turbūt pajutęs pavojų raseiniškis įrenginius perkėlė į Šilininkų kaimo mišką.

Jis pasirinko nuošalią vietovę dauboje, kurioje net neveikia mobilusis ryšys — tai turėjo apsunkinti darbą sekliams.

Užkluptas pareigūnų vyriškis mėgino bėgti automobiliu „Volkswagen Golf“, tačiau vienas kriminalistas sugebėjo įšokti ant galinės mašinos sėdynės ir sulaikė įtariamąjį, kuris važiavo papildyti naujai raugo partijai gaminti reikalingų miltų.

Pareigūnai taip pat aptiko mikroautobusą „Volkswagen Transporter“, kuris taip pat naudotas su svaigalų gamyba susijusioms reikmėms.

Pasak įvykio vietoje buvusių Kauno rajono policijos komisariato vadovų, įranga naminės gamybai sumeistrauta labai profesionaliai. Pagrindinė cisterna buvo net 1000 litrų talpos.

„Panašu į nedidelį „Stumbro“ filialą“, — juokavo kriminalsitai. Sukrauti įrangą į sunkvežimius pavyko tik ją supjausčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.