Pelėdnagius drebina išpuoliai

Pelėdnagių gyvenvietėje (Kėdainių r.) šeimininkauja nusikaltėliai, kurių policija niekaip nepajėgia sutramdyti. Šį mėnesį jau antrą kartą buvo sprogdinamas tas pats butas.

Iš pradžių į V.Kavaliauskaitės ir R.Kačegavičiaus buto balkoną buvo įmesta granata, o paskui – „Molotovo kokteilis”.<br>Nuotr. iš šeimos archyvo
Iš pradžių į V.Kavaliauskaitės ir R.Kačegavičiaus buto balkoną buvo įmesta granata, o paskui – „Molotovo kokteilis”.<br>Nuotr. iš šeimos archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 23, 2013, 7:56 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:34 PM

Spalio 13-osios naktį į 32 metų Vilmos Kavaliauskaitės buto balkoną įskriejo rusiška puolamoji granata. Ji sprogo, nuniokojo balkoną, išdužo stiklai.

Žmonėms nespėjus įsidėti naujų langų išpuolis pasikartojo. Antradienio naktį į šį balkoną buvo įmestas „Molotovo kokteilis” – degiojo skysčio pripildytas butelis. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Teisėsauga neskuba padėti

„Miestelį terorizuoja niekur nedirbančio Gintauto Mundino suburta gauja, kurią sudaro jis ir dar 6–8 jaunuoliai, kilę iš asocialių šeimų.

Jokie kreipimaisi į policiją apsisaugoti nepadeda”, – „Lietuvos rytui” teigė V.Kavaliauskaitė.

„Gyventojai pradeda nepasitikėti vietos teisėsauga, kuri nieko nedaro”, – pareigūnus kritikavo ir Pelėdnagių seniūnas Valentinas Tamulis.

Po pirmo sprogimo policija sulaikė už mašinų vagystes teistą 48 metų G.Mundiną, jo 23 metų sūnų Gražvydą Mundiną ir dar tris jaunuolius.

Pastaroji trijulė iš areštinės buvo išleista jau po dviejų parų.

Vos nenukentėjo dukterys

Kai įtariamieji buvo paleisti iš belangės, po savaitės V.Kavaliauskienės balkone gaisrą ir sprogimą sukėlė „Molotovo kokteilis”.

Kėdainių teismas G.Mundino suėmimą pratęsė 10 dienų, o jo sūnų išleido į laisvę. Tiesa, visi 5 vyrai byloje dėl svetimo turto sugadinimo liko įtariamieji.

Per sprogimus išdužo 3 V.Kavaliauskaitės ir kartu su ja gyvenančio 35 metų Romo Kačegavičiaus buto langai, išvirto rėmai, apdegė balkonas.

Arčiausiai balkono yra dviejų mažamečių dukterų kambarys, į kurį galėjo persimesti liepsnos.

Gaujos nuteisti nepavyko

G.Mundinas karą R.Kačegavičiaus šeimai yra paskelbęs prieš porą metų.

„Iš Romo sesers buvo pavogtas kompiuteris.

G.Mundinas įsiuto, kad ji kreipėsi į policiją.

Po kiek laiko jis pareikalavo, kad Romas sumokėtų jam 500 litų. Nemokėjome.

Po to Romas buvo sužeistas peiliu, peršautas. Tai padarė G.Mundino parankiniai.

Vėl kreipėmės į policiją. Byla buvo nutraukta, nes nepavyko įrodyti jų kaltės.

Dabar bijome nakvoti namie. G.Mundinas pasakė, kad neturėsime ramybės, kol neišsikraustysime iš Pelėdnagių”, – pasakojo V.Kavaliauskaitė.

Pareigūnas – su banditais?

Prieš pusantrų metų Pelėdnagiuose buvo sužalotas vietos gyventojas.

„Žmonės pasakojo, jog į nusikaltimo vietą atvykę patruliai draugiškai pasisveikino su G.Mundinu, kuris buvo įtariamas šioje byloje.

Tiriant sumušimo bylą vienas pareigūnas davė parodymus prieš G.Mundiną, bet vėliau teisme juos pakeitė įtariamojo naudai”, – akmenį į policijos daržą metė seniūnas V.Tamulis.

Jį jau seniai yra pasiekusios žinios apie G.Mundino siautėjimą. Gauja esą apmokestina silpnesnius, apsiginti nepajėgiančius vietos gyventojus.

„Žmogui tiesiog pasakoma – mokėk pinigus. O R.Kačegavičius yra vienas iš tų, kurie nepasiduoda”, – kalbėjo V.Tamulis.

Vienas jaunas vyras pažįstamiems guodėsi – G.Mundino šutvė reikalavo, kad jis važiuotų į užsienį ir atiduotų dalį svečioje šalyje uždirbtų pinigų.

Žmonės netiki, kad policija juos apgins, todėl net nedrįsta rašyti pareiškimų.

Vadovas tikina, kad pavaldiniai nesnaudžia

Dainius Dobilas

Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas

„Daugelis žmonių vadovaujasi ne objektyviais faktais, o emocijomis. Tikrai neturiu pagrindo įtarti, jog kas nors iš policijos pareigūnų galėtų palaikyti draugiškus ryšius su asmenimis, kurie yra įtariami padarę nusikaltimus.

Prieš pusantrų metų Pelėdnagių seniūnijos vyresnio amžiaus inspektorių pakeitėme jaunu, energingu pareigūnu. Vietos seniūnas tuo buvo labai patenkintas.

Pelėdnagių seniūnijai skiriame daug dėmesio. Patruliai nuolat lankosi šioje teritorijoje, stebi, ar nevyksta nusikaltimų. Rengiame susitikimus su gyventojais, teiraujamės jų, kas negerai.

Jei žmonės nukenčia, tegul netyli. Policija jiems išties pagalbos ranką.

Ir pats R.Kačegavičius pareigūnams kėlė nemažai problemų. Anksčiau jam buvo iškeltos net keturios bylos.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.