Tyrimas dėl J.Furmanavičiaus šmeižimo bus tęsiamas Šiaulių apygardos prokuratūroje

Ikiteisminis tyrimas dėl Jono Furmanavičiaus šmeižimo, melagingo įskundimo ir pranešimo apie nebūtą nusikaltimą bei mirusiojo atminimo paniekinimo perduotas tęsti Šiaulių apygardos prokuratūrai.

J.Furmanavičius buvo nušautas 2009-ųjų spalio 5-ąją.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
J.Furmanavičius buvo nušautas 2009-ųjų spalio 5-ąją.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:26 PM

Joje nurodoma, kad šio ikiteisminio tyrimo medžiaga nėra pakankamai išsami, dalis nurodymų dar nėra įvykdyti, todėl Vilniaus apylinkės prokuratūros pateiktas siūlymas kreiptis į Seimą dėl Seimo narės Neringos Venckienės imuniteto nuo baudžiamosios atsakomybės panaikinimo nėra pakankamai pagrįstas. Generalinė prokuratūra pavedė šį tyrimą organizuoti Šiaulių apygardos prokuratūrai, nes čia atliekamas ir kitas rezonansinis tyrimas dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir kitų nusikalstamų veikų.

Kadangi abejuose tyrimuose tiriamas nusikalstamas veikas galimai padarė vienas ir tas pats asmuo, ir atsiradus įstatyminiam pagrindui prokurorai svarstytų galimybę juos apjungti, toks ikiteisminio tyrimo organizavimo vietos pasirinkimas yra labiausiai pagrįstas. Priimant sprendimą dėl kitos šio ikiteisminio tyrimo organizavimo vietos atsižvelgta ir į tai, kad prieš kurį laiką nukentėjusieji šioje byloje taip pat yra išreiškę pageidavimą, kad tyrimas būtų pavestas kitam prokurorui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.