Ekspertams – daug klaustukų dėl vyro sužalotu veidu

Klaipėdos rajono kriminalistai tiria mįslingą 56 metų Leono Lukošiaus mirtį. Vyro kūnas vakar rytą buvo aptiktas atokioje Priekulės vietoje šalia vandens bokšto, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Oct 29, 2013, 7:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:43 PM

Ant nugaros žolėse šalia lauko keliuko gulintį vyro lavoną pirmadienį apie 9 valandą ryto aptiko vandens skaitiklių ėjęs tikrinti vandentiekio įmonės darbuotojas.

Žuvusiojo asmenybė buvo nustatyta iš karto. Vyro kišenėse buvo rastas Klaipėdoje registruoto L.Lukošiaus vardu išduotas pasas.

Iškviesti policijos pareigūnai iš pradžių neabejojo, kad vyriškis yra nužudytas – jo veidas buvo nusėtas žaizdomis.

Tačiau kūną apžiūrėjęs ekspertas nesiryžo tvirtinti, kad vyrą ištiko smurtinė mirtis. Ant veido buvo keletas neseniai padarytų pjūvių, nors neatmetama, kad žaizdos galėjo būti ir kirstinės.

Kita vertus, L.Lukošius negalėjo susižaloti krisdamas, nes pjūviai padaryti įvairiose veido vietose – pasmakrėje, paakiuose, ant kaktos. Eksperto nuomone, šie pjūviai negalėjo būti mirtini, o kitų išorinių sužalojimų ant kūno nebuvo matyti.

„Dėl to iš pradžių ikiteisminis tyrimas pradėtas ne dėl nužudymo, o dėl mirties priežasties nustatymo”, – teigė Klaipėdos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyriausioji tyrėja Asta Suškienė.

Ji neatmetė, kad prigėręs vyras čia galėjo užmigti ir per naktį mirtinai sušalti. Tačiau lieka neaišku, kaip L.Lukošiui buvo sužalotas veidas.

Neatrodo, kad jis buvo užpultas siekiant apiplėšti. Mirusiojo rūbų kišenėje buvo rasta piniginė, kurioje buvo apie 30 litų.

Prie Klaipėdos miesto savivaldybės registruotas L.Lukošius nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjo, tačiau buvo įsiregistravęs Darbo biržoje, gaudavo socialines pašalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.