Tautininkų lyderis J.Panka nebėgo iš eismo įvykio vietos

Teismas pasigailėjo Tautininkų sąjungos lyderio Juliaus Pankos, kuriam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą ir pabėgimą iš eismo įvykio vietos, jam skiriant 150 litų baudą. Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė neradęs objektyvių įrodymų, kad J.Panka pabėgo iš eismo įvykio vietos, tačiau pripažino jį padarius avariją.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Oct 29, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:37 PM

J.Panka portalui lrytas.lt sakė besidžiaugiantis objektyviu teismo sprendimu ir nukentėjusiojo geranoriškumu. Tautininkų sąjungos vadovas rizikavo netekti vairuotojo pažymėjimo nuo trejų iki penkerių metų, jei būtų pripažintas kaltu dėl pasišalinimo iš eismo įvykio vietos.

„Niekada neneigiau, kad galėjau sukelti eismo įvykį, tačiau griežtai neigiau, kad pabėgau iš įvykio vietos. Liudininkai ir nukentėjęs asmuo buvo labai geranoriški. Jie nelaikė pykčio. Šio teismo sprendimo neskųsiu, nes manau, kad žinomi asmenys turi prisiimti atsakomybę dėl savo veiksmų“, – sakė jis.

Eismo įvykis televizijos kieme

Kova dėl Kovo 11-osios eitynių Tautininkų sąjungos vadovui J.Pankai atsigręžė kitu kampu. Rugpjūčio pabaigoje jis sulaukė šaukimo į teismą dėl to, kad kovo 5-ąją atvykęs į vienos televizijos laidą duoti interviu apie Kovo 11-osios eitynes apgadino televizijos kieme stovėjusį automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Kelių policijos valdybos pareigūnai Tautininkų sąjungos vadovui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 2 d. (Kelių eismo taisyklių pažeidimas, nulėmęs turto sugadinimą) ir 130 str. 1 d. (pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

J.Panka nuo pat pradžių sutiko dėl kaltinimų apgadinus svetimą automobilį, tačiau griežtai neigė pabėgęs iš įvykio vietos. Tautininkų sąjungos vadovo teigimu, jis apie padarytą eismo įvykį sužinojo kovo 8-ąją, kai po turėtos laisvos dienos grįžo į darbą.

Mėgino taikytis su nukentėjusiuoju

„Nuvykęs pas pareigūnus daviau parodymus, norėjau susisiekti su nukentėjusiuoju, tačiau man jo telefono numerio nedavė, norėjau sužinoti, kas apgadinta kitam automobiliui, pasakė, kad priekinis buferis“, – sakė jis.

Vyras pasakojo, kad kovo 5-ąją apie 15 val. darbiniu mikroautobusu nuvyko į TV3 televiziją, kur tiesioginiame eteryje turėjo duoti interviu dėl Kovo 11-osios eitynių.

„Kovo 4-ąją buvo teismo posėdis, kuriame pasakė, kad mes negalime žygiuoti, todėl kitą dieną buvome sutarę su žurnalistais dėl interviu tiesioginiame eteryje“, – prisiminė jis.

J.Pankos teigimu, policija jam pasakė, kad yra filmuota medžiaga, liudininkai, o jis tuoj pat sutiko padaręs nusižengimą.

„Buvo daug stresinių situacijų, susidėjo daug aplinkybių, dėl kurių galėjau ir nepastebėti šio eismo įvykio. Iš karto pripažinau įvykį, tačiau ginčijau tai, kad aš, padaręs pažeidimą, sąmoningai pabėgau iš įvykio vietos“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.