Kalinių pramogos baigėsi žmogžudyste

Per naujokų krikštynas nuteistąjį Pravieniškių pataisos namuose (Kaišiadorių r.) nužudė trys šios kalinimo įstaigos senbuviai. Kiti šeši jūros švente pramintų apeigų dalyviai nuteisti už chuliganizmą.

Už nužudymą nuteisti vyriškiai aukos artimiesiems privalės atlyginti 12 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos.<br>V.Balkūno nuotr.
Už nužudymą nuteisti vyriškiai aukos artimiesiems privalės atlyginti 12 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 31, 2013, 6:57 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:21 PM

Tarp tų, kurie išvengė bausmės už žmogžudystę, – ir 36-erių Audrius Paškauskas. Jis 1998-aisiais dalyvavo nužudant tėvus – žinomus Kauno verslininkus Algirdą ir Nijolę Paškauskus. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nusikaltimas buvo atskleistas po ketverių metų, o teismas kauniečiui skyrė 14 metų nelaisvės.

A.Paškauską išteisinus dėl nužudymo, jam sužibo viltis maždaug po trejų metų atsidurti laisvėje. A.Paškauskui už chuliganizmą skirta 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, penkiems jo bičiuliams – dar švelnesnės bausmės. Vyriškis džiaugėsi šia žinia, o draugai spaudė antrankiais surakintas jo rankas.

Nužudymo kaltininkais Kauno apygardos teismas pripažino Audrių Palcinavičių, Ričardą Gudauską ir Valdemarą Ochrimenką. Jiems už šį nusikaltimą skirta po 14 metų nelaisvės.

Svarbiausiu jų kaltės įrodymu tapo trumpas mobiliuoju telefonu darytas vaizdo įrašas, kuriame matyti ši trijulė. Nagrinėjant bylą teisme įrašas buvo peržiūrėtas daugybę kartų.

Du nuteistieji mušė ant nugaros paguldytą ir pririštą žmogų, o trečiasis pylė vandenį į burną. Apsiginti negalėjęs vyras gurkštelėjo vandens ir užduso.

Už nužudymą nuteisti vyriškiai aukos artimiesiems privalės atlyginti 12 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos.

Tragiška nelaimė įvyko 2010-ųjų liepą pataisos namuose vykusių naujokų krikštynų metu.

Senbuviai iš gyvenamųjų patalpų į kiemą išnešė metalinę lovą ir prie jos po vieną rišo naujokus. Ant jų pylė vandenį, mušė metaliniu samčiu ir šlapiais rankšluosčiais, kurių galai buvo susukti į mazgą.

Vienas nuteistasis – žinomas pedofilas 49 metų Rimantas Fialkauskas – užduso į kvėpavimo takus pakliuvus vandens. Keli vyriškiai atnešė R.Fialkauską į medicinos punktą ir pareiškė jį radę gulintį kieme.

Medikai vyriškiui jau nebegalėjo padėti, o ekspertai vėliau nustatė, kad jis užduso.

Prie lovos pririštas ant nugaros gulintis žmogus pradėjus pilti ant veido vandenį negalėjo nei atsikelti, nei apsiginti.

Tirdami R.Fialkausko mirties aplinkybes pareigūnai į priekį pasistūmėjo tik tuomet, kai parodymus pradėjo duoti keli vadinamosiose krikštynose dalyvavę vyriškiai.

Tačiau visų jų parodymai tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme buvo nenuoseklūs ir dažnai visiškai priešingi ankstesnių apklausų metu išdėstytoms aplinkybėms.

Gali būti, kad nuteistieji kitaip prabilo paveikti neoficialių nuteistųjų lyderių.

Tarp teisiamųjų suole atsidūrusių vyriškių – šeši jau anksčiau nuteisti už žmogžudystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.