Istoriją apie grasinimus sudeginti bagažinėje moteris išsigalvojo

Tragedijos Panevėžio rajone, kai rugsėjo pabaigoje buvo pagrobta ir automobilyje sudeginta septyniolikametė, sukrėsta Lietuva, vos tik išgirdusi apie Rukloje (Jonavos r.) pagrobtą ir į automobilio bagažinę įkištą 34 metų moterį I.V. piešė kraupų scenarijų. Keturi užpuolikai esą įsodino moterį į automobilį prie jos namų Rukloje, Piliakalnio gatvėje, ir grasino sudeginti.

Po tariamo įvykio buvo sulaikyti du įtariamieji.<br>A.Karaliūno nuotr.
Po tariamo įvykio buvo sulaikyti du įtariamieji.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė

Nov 5, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:26 PM

Pasirodo, šios istorijos nebuvo. Moteris viską išsigalvojo norėdama atkeršyti. Tai paaiškėjo antradienį per pareigūnų surengtą spaudos konferenciją. Pasak pareigūnų, tai tebuvo moters ir jos aplinkos sugalvotas sąmokslas.

„Įvykio pradžia gal reikėtų laikyti muštynes, kilusias prieš metus: dėl tų muštynių pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo nutrauktas, bet ne dėl to, kad jie susitaikė, o dėl to, kad įtariamasis padarė jai nežymų sveikatos sutrikdymą, o dėl tokių nusikalstamų veikų ikiteisminis tyrimas neatliekamas.

Nukentėjusios manymu, tas (įtariamasis - BNS) turėjo jai atlyginti žalą - padaryti „baliuką“, kaip mini tiek vienas, tiek kitas asmuo. Spalio 26-osios ryte jis, galimai neiškentęs jos skambučių, paskambino ir emocionaliai pasakė, kad ji daugiau nebeskambintų. Ji tai įvertino kaip grasinimus ir tos dienos vakare sugalvojo atkeršyti“, - apie nustatytą įvykių eigą žurnalistams pasakojo tyrimą atlikęs prokuroras Artūras Bužavas.

Moteris pati pasirūpino, kad jos draugui būtų nusiųstos grasinančios žinutės iš jos telefono, suplėšė drabužius, nuvyko į tą vietą, iš kurios po to neva pabėgo ir paskambino giminaičiams, praneša BNS.

„Ji pirmiausia suklaidino savo artimuosius ir draugą, kad buvo pagrobta“, - teigė prokuroras.

Spalio 28 dieną moteris pareigūnams pranešė, kad prie namų keturi vyrai ją įgrūdo į automobilį ir grasino sudeginti.

Nuo ryto vienas jos pažįstamas vyriškis telefonu esą siuntinėjo trumpąsias SMS žinutes, kuriose grasinta ir reikalauta susitikti.

Maždaug prieš metus šis vyriškis jonaviškę buvo sumušęs. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau jis buvo nutrauktas susitaikius.

Išėjusi iš namų moteris teigė išvydusi keturis atvykėlius. Vienas nusikaltėlis esą smogė moteriai į veidą, atėmė mobiliojo ryšio telefoną, o tuomet visi drauge įkišo ją į automobilio bagažinę.

Moteris pasakojo, kad smurtautojai ją nuvežė į mišką netoli Ruklos ir laikė nelaisvėje maždaug dvi valandas. Ten jai priminė tragišką įvykį prie Panevėžio, grasino sudeginti, vertė gerti alkoholinius gėrimus.

Po tariamo įvykio buvo sulaikyti du įtariamieji.

Tačiau pasirodo, kad tai tebuvo moters fantazijos. Jos pasakojimas pareigūnams iš karto sukėlė įtarimų.

Moters biografija gana spalvinga. Ji esą dažnai girtauja, ieško nuotykių vis naujose kompanijose.

Jonaviškė yra pagimdžiusi net keturis vaikus, tačiau trys jos atžalos atsidūrė vaikų globos įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.