Išteisintas Kaune užpuoliką nušovęs vaikinas

„Teko ilgai įrodinėti teismuose, kad Vytautas Dargis neperžengė būtinosios ginties ribų. Pagaliau teismas konstatavo, kad būtinosios ginties ribos peržengtos nebuvo ir byla nutraukta. Ilgai trukusio proceso metu žmogus patyrė didžiulius išgyvenimus, tačiau šiuo metu – jis jau išteisintas“, - lrytas.lt žurnalistui sakė V.Dargį gynęs žinomas Kauno advokatas Gintaras Černiauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 7, 2013, 5:41 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:58 PM

Prie naktinio klubo žmogų nušovusio V.Dargio istorija – verta kriminalinės dramos siužeto. Pradžioje jis buvo sulaikytas, vėliau paleistas į laisvę. Bylai pasiekus teismą, jo advokatas G.Černiauskas bandė įrodyti, kad valstybės kaltinimą palaikantys prokurorai padarė nemažai klaidų. Gynybai pastangos davė rezultatų – bylą nagrinėjusios baudžiamųjų bylų kolegijos pirmininkas grąžino ją prokurorams prašydamas patikslinti kaltinamąjį aktą. Teisėjui buvo neaišku, kodėl neįvertinti kitų V.Dargį prie klubo užpuolusių asmenų veiksmai ir jų kelta grėsmė.

Bylą grąžinus nagrinėti į Kauno apygardos teismą, jos ėmėsi jau kita kolegija. Nors prokuroras prašė kaltinamąjį įkalinti 9 metams, 2011 metų gruodį teisėjai jam skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismo sprendimas ilgiems metams į kalėjimą išsiųsti savo kaltę dėl nužudymo visą laiką neigusį V.Dargį buvo netikėtas ne tik jo advokatui, bet ir teismo salėje verdikto klausiusiems draugams. Teisėjui pranešus, jog kaunietis pripažintas kaltu, ėmė raudoti jauna moteris, vėliau ji apkabino daugiau nei dešimtmečiui į kalėjimą siunčiamą vyrą, ją atplėšė tik antrankius V.Dargiui uždėję konvojaus pareigūnai.

Nors šis teismo nuosprendis buvo apskųstas, kauniečiui nemažai laiko teko praleisti už grotų, vėliau jis išleistas į laisvę, skyrus švelnesnę kardomąją priemonę. Tik prieš kelias dienas Lietuvos apeliacinis teismas V.Dargį išteisino ir konstatavo, kad nušaudamas užpuoliką jis veikė būtinosios ginties ribose

Buvusio Lietuvos taekvondo čempiono, 28 metų V.Pavilionio mirtimi pasibaigęs konfliktas, dėl kurio į teisiamųjų suolą sėdo anksčiau jau teistas V.Dargis, įvyko 2008 metų gruodžio 13-ąją prie tuomet dar veikusio naktinio klubo „Zepelinus“. Vyras buvo nušautas kilus konfliktui tarp dviejų jaunuolių grupių.

Lemtingąjį vakarą su bičiuliu buvusį V.Dargį užpuolė neblaivių jaunuolių grupė, šis buvo parverstas ant žemės, mušamas bei spardomas. Ištrūkęs vaikinas užpuolikams liepė liautis, įspėjo, jog turi kovinį pistoletą, į orą iššovė kelis šūvius.

Kažkuriam iš užpuolikų sušukus, jog ginklas dujinis, chuliganai vėl puolė V.Dargį. Šis iššovė dar kelis šūvius, vienas jų buvo mirtinas. Kulkai pataikius į pakaušį 28 metų V.Pavilionis mirė vietoje.

Pasinaudojęs sumaištimi šaulys paspruko, tačiau kitą dieną pats atėjo į policijos komisariatą. Nužudytojo artimieji teigia, kad vyras buvo girtas, o paspruko tam, kad išsiblaivytų.

V.Dargis ir jo advokatas teisme įrodinėjo, jog legaliai savigynai įsigytas pistoletas „Glock“ buvo panaudotas teisėtai, neperžengiant būtinosios ginties ribų.

Kaltinimą nužudymo byloje palaikęs prokuroras argumentavo, jog V.Pavilionis buvo nušautas tyčia, o pats incidentas niekaip nesusijęs su būtinąja gintimi. Valstybės kaltintojas rėmėsi teismo medicinos ekspertų išvada, kurioje teigiama, kad V.Pavilionis nušautas iš nugaros. Nepriklausomas ekspertas buvo kiek kitokios nuomonės, jo teigimu, žmogus į viršugalvį galėjo būti nušautas, kai pasilenkęs puolė V.Dargį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.